Ben je op zoek naar een heerlijk en gemakkelijk visgerechtje dat er bovendien spectaculair uitziet? Dan is dit het antwoord! Een lekkere visfricassee die je vooraf kan maken en als de gasten er zijn nog even in de ovenschuiven en klaar, perfect!

Ziet deze visfricassee er niet fantastisch uit? En geloof het of niet, deze zijn echt niet moeilijk te maken. Met veel groenten en lekkere visfilets win je iedereen voor jou. Zelfs de kinderen zullen er van smullen. Bovendien kan je het vooraf maken zodat je ze op het moment zelf maar in de oven moet schuiven.
Kijk altijd wel eerst even naar verantwoorde vis . Zou help je mee aan het behoud van de vispopulatie. Hou ook rekening met volgende aspecten:
- Kies voor vis van bij ons indien mogelijk: we hebben zo veel lekker vis in de aanbieding (of hier voor Spanje)
- Volg de viskalender, zo weet je ook welke vis nu op zijn best is om te eten. (of zie ook pescado de temporada voor Spanje)
- Ga naar de lokale vishandelaar voor advies en hij bereid graag je vis voor. (panklaar maken, fileren, …)

Neem ook eens een kijkje hoe het er aan toegaat in de vismijn in Zeebrugge.
Nog enkele ideetjes

Visfricassee
Wat heb je nodig?
- 2 sjallotjes, fijngesneden
- 2 dikke wortelen in fijne reepjes ik gebruik hier een rasp voor
- 1 preistengel in dunne reepjes
- ½ courgette in dunne reepjes
- 200 ml slagroom
- 50 ml witte wijn
- 200 g gemalen kaas (vb. emmental, gryere, kaasmix)
- 800 g visfilet (vb. zalm en kabeljauw samen)
- 8 gambas
- 4 plakjes bladerdeeg
- 1 ei, losgeklopt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Verwarm een beetje olijfolie in een pan en bak de sjallot glazig. Doe de knoflook erbij gevolgd door de wortel en bak even mee.
- Voeg de prei toe en een beetje daarna de courgette. Roer alles goed om.
- Doe dan de wijn erbij gevolgd door de room en laat zachtjes 5 minuutjes binden.
- Voeg de helft van de gemalen kaas toe en breng nog wat op smaak met peper en zout.
- Verdeel het groentenmengsel over 4 kommetjes (ovenvast).
- Doe er bovenop de stukken vis en de rest van de gemalen kaas.
- Bestrijk de plakjes bladerdeeg met ei (een zijde) en plak het met de eizijde naar beneden op de kommetjes.
- Bestrijk de bovenkant ook met ei en plaats de kommetjes op een bakplaat.
- Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de visfricasseie ongeveer 20 minuten.