Opgelet! Waarschuwing! Deze nootjes in zoute karamel zijn verslavend lekker!!!
Deze zelfgemaakt aperitief nootjes zijn zo eenvoudig en snel gemaakt, dat je hier eindeloos op kan variëren. Liever geen zout? Gebruik dan andere specerijen of kruiden en de helft minder honing.

Zoute pindanootjes, wie kent ze niet? Eens je daar aan begint, kan je niet stoppen… Deze nootjes in zoute karamel zijn eigenlijk nog erger… hahaha. Lekker bij de borrel, wit wijntje, biertje…
Af en toe zondigen mag toch? En je bepaalt zelf de hoeveelheid zout. Ik hou wel van de notenmix, maar heb je bijvoorbeeld liever enkel pindanoten, dan kan dat uiteraard ook. Mix en match zoals je zelf wil.
Bij de notenshop of allnuts vindt je alvast een heleboel noten en pitten om te variëren al dan niet reeds gemengd. Een handjevol noten per dag is gezond, dus hou er zeker apart om zo tussendoor te nuttigen.
Ook lekker en even verslavend is deze hartige popcorn met pimenton. Deze is nog sneller klaar, want je hoeft niet te wachten tot deze is afgekoeld om ervan te genieten.
Nog meer hapjes nodig? Probeer onderstaande dan zeker eens.
En nu maar hopen dat onze “bubbel” wat mag uitgebreid worden zodat iedereen ervan kan genieten.

Noten in zoute karamel
Wat heb je nodig?
- 50 g pompoenpitten
- 50 g zonnebloempitten
- 150 g amandelen
- 100 g macadamianoten
- 100 g cashewnoten
- 100 g walnoten
- 150 g gedopte pinda’s
Voor de karamel
- 50 g boter
- 100 g honing
- 1 el grof zeezout + extra (eventueel zeezoutvlokken)
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verdeel de pitten en de noten over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Rooster de noten in 15-20 minuten goudbruin, schep alles regelmatig even om zodat ze niet verbranden.
- Smelt intussen voor de karamel de boter met de honing en 1 el zeezout in een grote pan. Kook dit samen ongeveer 5 minuten tot je een glanzende, iets ingedikte siroop krijgt.
- Haal de bakplaat uit de oven, maar laat de oven aanstaan.
- Schep de noten bij de siroop in de pan en meng alles goed door elkaar zodat de noten rondom bedekt zijn met de siroop.
- Verdeel de mix opnieuw over de bakplaat en rooster alles nog ongeveer 5 minuten in de oven tot de noten goudbruin beginnen te kleuren.
- Haal de noten uit de oven en laat ze afkoelen op de bakplaat. Meng af en toe goed door. Voeg meer zeezoutvlokken naar smaak toe en laat helemaal afkoelen.
- Bewaar de afgekoelde noten in een afgesloten bokaal.