Pasta met spinazie en gamba’s (of scampi)

Een snel klaar gerechtje maar met toch een feestelijk gevoel. Dat is deze pasta met spinazie en gamba’s of scampi zeker. Ik heb altijd pasta in huis en ook gamba’s of langoustines in de vriezer. Zo kan ik altijd een heerlijke maaltijd bereiden zonder uitgebreid te hoeven gaan winkelen. Altijd mooi meegenomen.

Pasta met spinazie en gamba's

Deze pasta met spinazie en gamba’s is snel klaar en toch heeft het alles van een feestelijk gerecht. Ik gebruik er pastis in, of een Spaanse tegenhanger. Lust je dit niet kan het ook met witte wijn. (of als je geen alcohol wil gebruiken, laat je het gewoon weg)

Alle ingrediënten zijn in een mum van tijd gaar zodat je snel aan tafel kan gaan. Je kan dit maken met spaghetti, fettucini, tagliatelle ,… wat je maar hebt. Het gerecht wordt trouwens extra luxueus als je zwarte pasta gebruikt en benadrukt nog de smaak.

Zelf verkies ik in dit gerecht verse spinazie. Je kan hem vaak reeds gewassen kopen, wat alweer tijd bespaard.

Ideaal om het weekend in te gaan met een goed gevoel en nadien weinig afwas te hebben. Serveer een heerlijk wijntje erbij en alle stress valt weg.

Even lekker en snel klaar is trouwens ook deze pasta puttenesca.

Ook lekker met scampi

  1. pasta met scampi en garnalen
  2. pestorisotto
Smakelijk
Pasta met gamba en spinazie

Pasta met spinazie en gamba’s

3 van 2 stemmen
Gang Pasta
Keuken Mediterraans
2 à 3

Wat heb je nodig?
  

  • scampi's, of gamba's, gepeld en ontdaan van het darmkanaal (reken 6 of 7 per persoon)
  • scheutje pastis of gelijkaardig
  • 1 sjalot of klein rood ajuintje, fijngehakt
  • citroensap
  • 2 tenen look, gesnipperd
  • 250 ml room
  • 1 el venkelzaadjes
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 300 g verse spinazie, gewassen en dikke steeltjes verwijderd
  • enkele kerstomaatjes, gehalveerd
  • 200 g pasta (spaghetti, linguine, …) (per persoon rekent men tussen 80 à 125 g per persoon)

Wat moet je doen?
 

  • Dep de scampi's of gamba's goed droog en kruid met peper.
  • Kook de pasta al dente volgens de aanwijzing op de verpakking en voeg de laatste minuut de spinazie toe. Giet de pasta af en meng met een beetje olie.
  • Doe intussen enkele eetlepels olijfolie in een grote hapjes pan en stoof de sjalot aan. Voeg er kort nadien de knoflook aan toe en laat even mee aanstoven.
  • Voeg dan de venkelzaadjes erbij. Ze zullen heerlijk beginnen geuren.
  • Doe ook de scampi's bij de sjalot, knoflook en venkelzaadjes en bak elke zijde 1 minuut op hoog vuur.
  • Blus met een scheutje pastis en laat de alcohol verdampen. Voeg de room toe en laat nog 2-3 minuten koken tot de saus indikt. Voeg de kerstomaatjes toe en warm even mee.
  • Neem de saus van het vuur en breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  • Schep de pasta in de pan met saus en meng alles goed.
  • Je kan nog afwerken met bladpeterselie indien gewenst.
Trefwoord gamba, scampi, spaghetti, spinazie
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Marina Koenders schreef:

    Beste Donna,hebben vandaag de pasta klaargemaakt ,was heel heel lekker .Heel fijn van smaak ,voor herhaling vatbaar .grt Marina

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.