Er zijn zo van die gerechten die je jaren geleden veel klaarmaakte, en die intussen een beetje in de vergetelheid zijn geraakt. Je wil eens iets anders, nieuws, … maar is dat wel altijd nodig? Ook goede klassiekers moeten regelmatig op het menu blijven komen.
En dit is echt een heel smakelijk en snel klaar gerechtje.

Wat heb je nodig (4 personen)
500 g scampi’s, gepeld, darmkanaal verwijderd
1 bosje lenteuitjes
2 el sesamolie
1 stukje gember
1 teentje knoflook
400 ml kokosmelk
2 koffielepels rode currypasta
2 el limoensap
3 el sojasaus
2 tl rietsuiker
verse koriander
Wat moet je doen?
Snipper de lenteuitjes fijn, pel en hak de knoflook.
Schil ook de gember en rasp hem fijn.
Verwarm de sesamolie in een wok, en roerbak de uitjes en gember een paar minuten.
Doe de scampi’s erbij en bak ze even mee. Voeg er de knoflook en currypasta aan toe en bak verder tot de aroma’s vrij komen. Dit duurt maar een paar minuten.
Doe dan de kokosmelk, sojasaus suiker en limoensap erbij.
Breng tot aan de kook aan en laat nog even doorwarmen.
Werk af met gehakte koriander en serveer er wat jasmijnrijst bij.