Frangipane met pruimen

Een heerlijke frangipane taart die nog lekkerder wordt door te combineren met pruimen.

Deze taart smaakt heerlijk na een boswandeling of een wandeling op het strand, maar evengoed gewoon tussendoor.

pruimenfrangipane

Voor frangipane te maken heb je niet veel meer nodig dan bij een cake en even eenvoudig te maken als je onderstaande stappen volgt.

Iedereen kent uiteraard de klassieke frangipane taartjes. Frangipane combineert echter ook heel goed met pruimen en ander vers fruit.

Varieer daarom met fruit dat in seizoen is. Waarom ook eens niet combineren met sinaasappel?

 

smakelijkgroen
pruimenfrangipane

Frangipane met pruimen

Een heerlijk taartje, net iets anders.
3 van 1 stem
Gang Zoet
Keuken Europees
8
508 kcal

Wat heb je nodig?
  

De bodem

  • 1 rol bladerdeeg of zelfgemaakt bladerdeeg
  • Pruimenconfituur

Frangipane

  • 200 g boter op kamertemperatuur.
  • 200 g amandelpoeder
  • 200 g bloemsuiker
  • 200 g eieren = 4 medium eieren
  • 120 g bloem

Topping

  • Pruimen

Wat moet je doen?
 

  • Verwarm de oven voor 200 °C.
  • Begin met de boter heel mals te maken, tot ze de structuur heeft van mayonaise.
  • Voeg dan afwisselen de eieren en broyage( bloemsuiker + amandelpoeder) toe, en blijf goed mengen.
  • Doe als laatste de gezeefde bloem erbij, tot een mooi glad deeg.
  • Leg het bladerdeeg in een taartvorm en druk de zijkanten goed aan.
  • Verwijder het overhangende deeg.
  • Strijk een dun! laagje confituur over de bodem.
  • Vul de taartvorm met de frangipane.(met behulp van een spuitzak of corn) en strijk glad.
  • Snij de pruimen in 4 of in 6 en leg ze met de gesneden kant naar boven.
  • Bak de taart ongeveer 45 minuten of tot de bodem en vulling gaar zijn.
  • Als de bovenkant te bruin wordt, kan je ze altijd even afdekken met aluminium folie.
Notities
tip:
als je een vorm gebruikt met losse bodem, leg je er best iets onder, want er kan wel wat vet uit het bladerdeeg druppen. Zo vermijd je dat het vet op de bodem van de oven valt.

Voedingswaarde

Calories: 508kcal | Carbohydrates: 42g | Protein: 10g | Fat: 35g | Saturated Fat: 15g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 6g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 147mg | Sodium: 197mg | Potassium: 57mg | Fiber: 3g | Sugar: 26g | Vitamin A: 760IU | Calcium: 75mg | Iron: 2mg
Trefwoord amandelen, pruimen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.