Paasontbijt of brunch.
Het is bijna Pasen. En ja mocht je het vasten volgen, dan is die bij deze bijna gedaan.
Altijd een fijne periode waarbij de lente al in de lucht hangt.
Heb je nog nood aan enkele ideetje voor het Paasontbijt of brunch? Dan heb ik er hier enkele voor jou verzameld.
Van hartig tot zoet. De keuze is aan jou.
Uiteraard met veel eitjes. Want je hebt misschien wel wat eitjes uitgeblazen om ze te beschilderen en te decoreren. Het was vroeger bij mij althans een favoriete bezigheid.
Spaanse torrjjas , Engelse Hot cross Buns, … eitjes, asperges, …. Voor iedereen wat wils.
Broodjes en iets hartig
Lekkere zelfgemaakte broodjes… met worteltjes in verstopt. Heerlijk met een eiersalade .
Een uitdaging
Dit letterlijke broodmandje is voor wie van een uitdaging houdt. Het is echter super leuk om je tafel mee te decoreren.
Met vlees
Ook aan de vleesliefhebbers is gedacht. Een lekker pasteit”eitje” met een ei in verstopt.
Een gezonde twist
Een heerlijke smeuïge tortilla met courgette. Maak ze vooraf en warm eventjes terug op in de pan of microgolfoven.
Ook hier smokkelen we er wat gezonden vitaminen in met de avocado. Mayonaise is overbodig.
Groentjes en vis
Groene of witte asperges, ze mogen niet op de Paastafel ontbreken.
Pannenkoekjes, maar dan hartig en met groentjes.
Nog iets zoet
Uiteraard mag er naast de chocolade ook nog iets anders zoet op tafel komen. In Spanje eten ze bijvoorbeeld tijdens de Paasperiode torrijas.
Opnieuw voor de baklustigen. De Hot Cross Buns. Dit keer een typische Engelse traditie .