Gnocchi met spinazie en gorgonzola is echt comfort food. Bovendien super eenvoudig te bereiden en in minder dan 30 minuten klaar. Waar wacht je nog op?

Geen zin om te koken? Of weinig tijd? Zie dat je altijd een pakje gnocchi klaar hebt liggen en dan maak je dit easy peasy gerechtje van gnocchi met spinazie en gorgonzola in een mum van tijd klaar. (Je kan ook zelf je gnocchi maken als je even een zen momentje nodig hebt😃 )
Als ik aan herfst denk, denk ik trouwens meteen ook aan paddenstoelen. Er zijn dan verschillende heerlijke wilde variëteiten verkrijgbaar. Ideaal om dit gerechtje eens een keertje klaar te maken. Uiteraard kan je dit ook bereiden met gewone of bruine champignons heel het jaar door.
In dit recept gebruik ik gorgonzola dolce, de iets romigere en zachtere versie van de gorgonzola. Heb je liever meer pit, gebruik dan de gewone gorgonzola, of een andere pittige blauwe kaas. Voeg eventueel dan wel wat extra vocht of room toe voor een smeuïge saus.
Lust je totaal geen blauwe kaas, dan kan je als alternatief een kruidenkaas in de plaats nemen.
Gnocchi hoeft helemaal niet lang te koken en de saus is ook in minder dan 15 minuten klaar. Echt een gerechtje onder de noemer gezond fast food valt!

Gnocchi met spinazie en gorgonzola
Wat heb je nodig?
- 500 g gnocchi
- 200 g gemengde paddenstoelen
- 200 g erwtjes
- 100 g spinazieblaadjes
- 50 g gorgonzola dolce (zie opmerking)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 200 ml room
- 20 g parmezaan
- boter
Wat moet je doen?
- Verhit een beetje boter in een pan en bak de paddenstoelen ongeveer 5 à 7 minuten tot ze gaar zijn. Kook intussen de gnocchi. (zie hieronder)
- Doe er vervolgens de knoflook bij en bak nog eventjes een minuutje mee.
- Voeg dan de room en spinazie toe en laat opnieuw alles 1 minuutje koken tot de spinazie is geslonken.
Gnocchi
- Kook de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking of tot ze boven komen drijven. Dit duurt hoogstens enkele minuten.
Afwerking
- Voeg de gnocchi, gorgonzola en de helft van de parmezaan toe.
- Breng op smaak met peper. (let op met zout want parmezaan en gorgonzola zijn al zout)
- Schep de gnocchi in diepe borden en serveer met de overgebleven parmezaan.
Wil je een zachte smaak kies dan voor de gorgonzola dolce, wil je wel wat pit, gebruik dan een pittige blauwe kaas.