Aardappelgnocchi met eenvoudige tomatensaus

Deze aardappelgnocchi zijn heerlijke kleine luchtkussentjes. Zo licht… Ik heb het echter niet zelf uitgevonden. Het komt uit de reeks Italië van Jamie Oliver. Als je naar deze reeks kijkt dan kan je er alleen maar honger van krijgen. Hopelijk gaat hij ook nog eens naar Spanje 😊

aardappelgnocchi

In deze reeks maakt nona Teresa van Trattoria Settimo de gnocchi inderdaad zonder ei! En dat is wat we nu ook gaan doen. Het geeft een heerlijk licht resultaat.

Nu zijn er wel meer gerechten uit deze reeks (het boek heb ik niet) die ik zeker nog eens zou willen maken. Maar dit stond toch op nummer 1. En het heeft alle verwachtingen ingelost.

Nu ben ik al langer fan van Jamie Oliver. Huh zo ongeveer sinds het begin, dus 20 jaar. En er zijn intussen al veel recepten die bij mij tot het standaard repertoire behoren. Maar deze stond er nog niet in.

Eerst en vooral zijn deze aardappelgnocchi eenvoudig te maken. Altijd een pluspunt. Bovendien zijn ze echt snel klaar. Je hebt weinig ingrediënten nodig om tot dit fantastisch smaakvol resultaat te komen.

De eenvoudige geroosterde tomatensaus samen met een beetje pesto maakt het gerecht helemaal af. En ze zijn veggie proof! Uiteraard kan je hier nog een stukje vlees of vis bij serveren, maar wij eten het gewoon puur natuur. Nog wat rucola erbij en gemalen parmezaanse kaas. Meer moet dat niet zijn.

Smakelijk

Aardappelgnocchi

Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Aantal 3
Auteur Anke Morreel

Wat heb je nodig?

  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 100 g type 00 bloem
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Tomaten uit de oven

  • 400 g kerstomaatjes (aan steeltjes)
  • chiliflakes
  • peper en zout
  • olijfolie

Wat moet je doen?

  • Kook de aardappelen in gezouten water gaar in de schil.
  • Doe de tomaatjes in een ovenschaal, strooi er naar smaak chiliflakes over, peper, zout en olijfolie. Plaats de schaal 15 tot 20 minuutjes in de oven op 180 à 200 °C.
  • Giet de aardappelen af en laat een beetje droog stomen.
  • Zodra ze een beetje zijn afgekoeld kan je ze pellen.
  • Pureer ze met een stamper of pureeknijper en voeg er de bloem en nootmuskaat aan toe.
  • Zet opnieuw een pot met gezouten water op om de gnocchi te koken.
  • Haal de tomaatjes uit de oven en haal de steeltjes en velletjes eraf.
  • Rol het deeg uit tot een "worst" en snij er schijfjes van. Rol ze over het plankje of vork om de typische gnocchivorm te maken.
  • Kook ze in delen gaar. Dit duurt maar 1 tot 2 minuten. Zodra ze bovendrijven zijn ze klaar.
  • Voeg ze toe aan de tomatensaus.
  • Werk af met pesto, rucola en nog wat gemalen parmezaanse kaas.

Opmerking

In de reeks maakt Jamie de pesto met walnoten , en een mengeling van rucola en basilicum. En ook geen Parmezaanse kaas maar met Pecorino. 

Wil je iets delen? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.