Sweet mango chili sausje

Ben je nog op zoek naar een heerlijk sausje voor bij kip, gamba’s of krokant gebakken tofu? Of een dip voor bijv. loempia. Wat dacht je dan van dit zelfgemaakt sweet chili mango sausje?

Helemaal niet moeilijk, en zonder bewaarstoffen. (dus ja beperkt houdbaar, maar het heeft geen tijd om slecht te worden, geloof me)

Sweet mango chili saus

Eet je ook graag sweet chili saus? Dan is dit zelfgemaakte sweet mango chili sausje een aanrader. Ideaal om als dip te serveren bij kip, gamba’s, loempia, enz.

Kies enkele goede rijpe mango’s uit en ga aan de slag! Het is echt in maar enkele stappen gemaakt.

Het voordeel van zelfgemaakte saus is dat je perfect weet wat erin zit, zonder kleur- bewaar en smaakstoffen. Dat betekent wel dat eens het potje open is, het beperkt houdbaar is, maar geloof me, het zal op zijn voor dit kan gebeuren.

Heb je liever wat minder pit of juist meer pit dan kan je minder chili of meer gebruiken. Je kan echter ook bijvoorbeeld chili flakes gebruiken als alternatief of beide.

Pas het gerust aan naar eigen smaak. Niet elke mango is het zelfde, de ene is wat zoeter dan de andere dus ook wat dat betreft pas de hoeveelheid suiker aan.

Smakelijk
Sweet mango chili saus

Sweet mango chili saus

Een heerlijk sausje dat perfect past bij kip, eend, vis, …
No ratings yet
Gang Saus
Keuken Wereldkeuken
4
103 kcal

Materiaal

  • Mixer
  • 1 gesteriliseerd potje met deksel

Wat heb je nodig?
  

  • 3 rijpe mango's, in kleine blokjes
  • 1 chili, zonder zaadjes en fijngesneden
  • 1 – 2 knoflookteentjes, geperst
  • 2 el suiker (of honing) zie opmerking
  • 1,5 – 2 el appelazijn

Wat moet je doen?
 

  • Doe alle ingrediënten in een potje en verwarm alles op een zacht vuurtje.
  • Laat alles 10 – 15 koken. De tijd hangt van de rijpheid van de mango af. Kook eventueel nog een beetje langer en laat alles een klein beetje afkoelen.
  • Mix dan alles in een kleine foodprocessor en zet de saus terug even op het vuur.
  • Giet de saus in het gestereliseerd potje, zet het deksel erop en draai om. Laat zo verder afkoelen.
Notities
Geen mango is hetzelfde, pas daarom de hoeveelheid suiker aan. Begin met wat minder suiker als de mango zoet is.
 

Voedingswaarde

Calories: 103kcal | Carbohydrates: 26g | Protein: 2g | Fat: 1g | Saturated Fat: 0.1g | Polyunsaturated Fat: 0.1g | Monounsaturated Fat: 0.2g | Sodium: 3mg | Potassium: 307mg | Fiber: 3g | Sugar: 22g | Vitamin A: 1787IU | Vitamin C: 73mg | Calcium: 23mg | Iron: 0.4mg
Trefwoord chili, mango
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.