Ben je nog op zoek naar een heerlijk sausje voor bij kip, gamba’s of krokant gebakken tofu? Of een dip voor bijv. loempia. Wat dacht je dan van dit zelfgemaakt sweet chili mango sausje?
Helemaal niet moeilijk, en zonder bewaarstoffen. (dus ja beperkt houdbaar, maar het heeft geen tijd om slecht te worden, geloof me)

Eet je ook graag sweet chili saus? Dan is dit zelfgemaakte sweet mango chili sausje een aanrader. Ideaal om als dip te serveren bij kip, gamba’s, loempia, enz.
Kies enkele goede rijpe mango’s uit en ga aan de slag! Het is echt in maar enkele stappen gemaakt.
Het voordeel van zelfgemaakte saus is dat je perfect weet wat erin zit, zonder kleur- bewaar en smaakstoffen. Dat betekent wel dat eens het potje open is, het beperkt houdbaar is, maar geloof me, het zal op zijn voor dit kan gebeuren.
Heb je liever wat minder pit of juist meer pit dan kan je minder chili of meer gebruiken. Je kan echter ook bijvoorbeeld chili flakes gebruiken als alternatief of beide.
Pas het gerust aan naar eigen smaak. Niet elke mango is het zelfde, de ene is wat zoeter dan de andere dus ook wat dat betreft pas de hoeveelheid suiker aan.

Sweet mango chili saus
Materiaal
- Mixer
- 1 gesteriliseerd potje met deksel
Wat heb je nodig?
- 3 rijpe mango's, in kleine blokjes
- 1 chili, zonder zaadjes en fijngesneden
- 1 – 2 knoflookteentjes, geperst
- 2 el suiker (of honing) zie opmerking
- 1,5 – 2 el appelazijn
Wat moet je doen?
- Doe alle ingrediënten in een potje en verwarm alles op een zacht vuurtje.
- Laat alles 10 – 15 koken. De tijd hangt van de rijpheid van de mango af. Kook eventueel nog een beetje langer en laat alles een klein beetje afkoelen.
- Mix dan alles in een kleine foodprocessor en zet de saus terug even op het vuur.
- Giet de saus in het gestereliseerd potje, zet het deksel erop en draai om. Laat zo verder afkoelen.