Sweet mango chili saus
Een heerlijk sausje dat perfect past bij kip, eend, vis, ...
Prevent your screen from going dark
Gang Saus
Keuken Wereldkeuken
- 3 rijpe mango's, in kleine blokjes
- 1 chili, zonder zaadjes en fijngesneden
- 1 - 2 knoflookteentjes, geperst
- 2 el suiker (of honing) zie opmerking
- 1,5 - 2 el appelazijn
Doe alle ingrediënten in een potje en verwarm alles op een zacht vuurtje.
Laat alles 10 - 15 koken. De tijd hangt van de rijpheid van de mango af. Kook eventueel nog een beetje langer en laat alles een klein beetje afkoelen.
Mix dan alles in een kleine foodprocessor en zet de saus terug even op het vuur.
Giet de saus in het gestereliseerd potje, zet het deksel erop en draai om. Laat zo verder afkoelen.
Geen mango is hetzelfde, pas daarom de hoeveelheid suiker aan. Begin met wat minder suiker als de mango zoet is.
Calories: 103kcal | Carbohydrates: 26g | Protein: 2g | Fat: 1g | Saturated Fat: 0.1g | Polyunsaturated Fat: 0.1g | Monounsaturated Fat: 0.2g | Sodium: 3mg | Potassium: 307mg | Fiber: 3g | Sugar: 22g | Vitamin A: 1787IU | Vitamin C: 73mg | Calcium: 23mg | Iron: 0.4mg
Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder