Zalmbonbon met zalmmousse

Zalmbonbon met zalmmousse

Deze zalmbonbon met zalmmousse ziet er spectaculair uit maar is heel eenvoudig te maken. Shhtttt… tegen niemand verder vertellen.

zalmbonbon

Of je nu je gasten wilt imponeren op een feestje, of gewoon jezelf wilt trakteren op een verfijnd gerechtje, deze zalmbonbon is een echte winnaar. Een elegante maar eenvoudige bord opmaak en klaar is kees.

Zomerfeestje of winter deze zalmbonbon past bovendien altijd.

Dit is echt een super simpel recept dat je van tevoren kan maken, zodat je alleen op het laatste moment de bordjes hoeft op te maken. Maar ik bedoel, je moet het niet verder vertellen hoor πŸ˜ƒ

Ik heb er nog een olijven krokantje bij gemaakt dat er niet alleen leuk uitziet maar voor iedereen haalbaar. Je hebt er maar een paar ingrediΓ«nten voor nodig en geen speciale apparaten. Neem dus zeker een kijkje en ga zelf aan de slag. (in het recept onderaan kan je nogmaals de link terugvinden met het filmpje naar het origineel recept)

Met een spiralizer heb ik er nog wat komkommer spaghetti bij geserveerd en afgewerkt met Caviart . (op basis van zeewier) Je kan uiteraard ook steureitjes gebruiken.

Voor extra kleur en smaak nog een beetje fijne tomatenblokjes op smaak gebracht met peper, zout en olijfolie.

Dit recept is voor 4 of 5 bonbons.

Smakelijk
zalmbonbon

Zalmbonbon met zalmmousse

No ratings yet
Bereidingstijd 20 minuten
Opstijven 4 uur
Gang Voorgerecht
Keuken Europees
4
191 kcal

Materiaal

  • 4 kleine kopjes, inhoud 100 – 125 ml
  • blender of gelijkaardig
  • plasticfolie

Wat heb je nodig?
  

  • 250 g gepocheerde zalm
  • 60 – 70 ml room
  • peper en zout
  • citroensap naar smaak
  • 4 – 8 sneetjes gerookte zalm (hangt van de grootte af)

Wat moet je doen?
 

  • Leg in elk potje een vel plasticfolie met daarop 1 of 2 sneetjes gerookte zalm. De bodem en wanden moeten bedekt zijn en de zalm moet er ook een beetje overhangen.
    4 – 8 sneetjes gerookte zalm
  • Mix de gepocheerde zalm met de room en breng op smaak met peper en zout en citroensap naar smaak.
    peper en zout, citroensap naar smaak, 250 g gepocheerde zalm
  • Verdeel het zalmmengsel over de voorbereide potjes en druk lichtjes aan.
  • Vouw het overhangende deel van de gerookte zalm over de vulling en laat in de ijskast minimum 4 uur opstijven.
  • Haal de pakketjes uit de vormpjes en werk verder af naar keuze.

Voedingswaarde

Calories: 191kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 24g | Fat: 9g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 3g | Cholesterol: 57mg | Sodium: 522mg | Potassium: 434mg | Sugar: 0.5g | Vitamin A: 170IU | Vitamin C: 0.1mg | Calcium: 29mg | Iron: 1mg
Trefwoord gerookte zalm, zalm
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.