Zalmbonbon met zalmmousse
Deze zalmbonbon met zalmmousse ziet er spectaculair uit maar is heel eenvoudig te maken. Shhtttt… tegen niemand verder vertellen.

Of je nu je gasten wilt imponeren op een feestje, of gewoon jezelf wilt trakteren op een verfijnd gerechtje, deze zalmbonbon is een echte winnaar. Een elegante maar eenvoudige bord opmaak en klaar is kees.
Zomerfeestje of winter deze zalmbonbon past bovendien altijd.
Dit is echt een super simpel recept dat je van tevoren kan maken, zodat je alleen op het laatste moment de bordjes hoeft op te maken. Maar ik bedoel, je moet het niet verder vertellen hoor 😃
Ik heb er nog een olijven krokantje bij gemaakt dat er niet alleen leuk uitziet maar voor iedereen haalbaar. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en geen speciale apparaten. Neem dus zeker een kijkje en ga zelf aan de slag. (in het recept onderaan kan je nogmaals de link terugvinden met het filmpje naar het origineel recept)
Met een spiralizer heb ik er nog wat komkommer spaghetti bij geserveerd en afgewerkt met Caviart . (op basis van zeewier) Je kan uiteraard ook steureitjes gebruiken.
Voor extra kleur en smaak nog een beetje fijne tomatenblokjes op smaak gebracht met peper, zout en olijfolie.
Dit recept is voor 4 of 5 bonbons.

Zalmbonbon met zalmmousse
Materiaal
- 4 kleine kopjes, inhoud 100 – 125 ml
- blender of gelijkaardig
- plasticfolie
Wat heb je nodig?
- 250 g gepocheerde zalm
- 60 – 70 ml room
- peper en zout
- citroensap naar smaak
- 4 – 8 sneetjes gerookte zalm (hangt van de grootte af)
Wat moet je doen?
- Leg in elk potje een vel plasticfolie met daarop 1 of 2 sneetjes gerookte zalm. De bodem en wanden moeten bedekt zijn en de zalm moet er ook een beetje overhangen.4 – 8 sneetjes gerookte zalm
- Mix de gepocheerde zalm met de room en breng op smaak met peper en zout en citroensap naar smaak.peper en zout, citroensap naar smaak, 250 g gepocheerde zalm
- Verdeel het zalmmengsel over de voorbereide potjes en druk lichtjes aan.
- Vouw het overhangende deel van de gerookte zalm over de vulling en laat in de ijskast minimum 4 uur opstijven.
- Haal de pakketjes uit de vormpjes en werk verder af naar keuze.