Olijvenkrokantje

zalmbonbon

Olijvenkrokantje

No ratings yet
Gang Bijgerecht
Keuken Europees
10 krokantjes

Wat heb je nodig?
  

  • 200 ml sap van zwarte olijven blik
  • 100 ml zonnebloemolie of andere
  • 20 gr tarwebloem
  • 100 g olijven

Wat moet je doen?
 

  • Mix 100 g zwarte olijven met 200 ml sap van de zwarte olijven (uit blik)
  • Laat uitlekken in een vergiet (de olijvenpulp gebruiken we hier niet)
  • Weeg 100 ml sap af en meng met 100 ml olie.
  • Voeg ook de bloem toe en mix goed.
  • Doe het mengsel in een doseerflesje.
  • Verwarm een pan op matig vuur en giet met behulp van het dosenerflesje het mengsel in het midden van de pan.
  • Bak de "koraal" tot alle belletjes zijn verdwenen en haal uit de pan.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Bewaar in een luchtdichte doos.
Trefwoord zwarte olijven
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!