Figs in space cocktail (Manuel Wouters)

Onlangs heb ik deze super lekkere cocktail mogen proeven: Figs in space. Nu ben ik niet zo een cocktaildrinker en heb ik zeker geen barkast vol flessen sterke drank… Een eenvoudig glaasje cava en ik ben al dik tevreden.

Als het echter wordt aangeboden ben ik uiteraard altijd wel bereid om een glas aan te nemen.
En deze cocktail is echt wel super lekker.

figs in space
foto Njam

Misschien komt het omdat er maar 1 sterke drank als basis wordt gebruikt en geen mix. Je hoeft dus ook geen 5 verschillende flessen in huis te hebben. 1 fles wodka volstaat… Er zijn heel veel merken van goedkoop tot duurder. Kies er eentje uit naar jouw smaak en budget.

Het recept voor deze Figs in space is van Manuel Wouters. Manuel is de eigenaar van de Antwerpse cocktailbar Sips en heeft meerdere boeken geschreven. De Figs in Space komt uit zijn boek “The Art of Making cocktails” . Deze en nog heel wat andere recepten voor heerlijke cocktails kan je ook terugvinden via Njam TV.

Maak ook zeker eens zelf je suikerwater en gembersiroop. Heel gemakkelijk en je kan er ook nog eens lekkere limonade mee maken.

Geen fan van vijgen? Dan is deze cocktail op basis van Elixir D’ Anvers ook heel lekker en fris.

Smakelijk
figs in space

Cocktail: Figs in space (Manuel Wouters)

No ratings yet
Gang Drinks
Keuken Wereldkeuken
102 kcal

Materiaal

  • martini glas

Wat heb je nodig?
  

  • 4,5 cl wodka
  • 3 cl vers limoensap
  • 2 cl gembersiroop
  • 1 cl suikerwater
  • 2 cocktaillepel rietsuiker
  • 1 cm verse gember
  • 2 verse vijgen
  • 8 ijsblokjes
  • 1 partje limoen

Gembersiroop

  • 250 ml water
  • 500 gr rietsuiker
  • 150 gr vers geschilde gember

Suikerwater

  • 2 koppen kristalsuiker 1 kop water

Wat moet je doen?
 

  • Blend de vijgen tot puree.
  • Doe de rietsuiker in het mixglas en voeg er de verse gember aan toe.
  • Kneus tot het sap goed zichtbaar is.
  • Giet er de wodka, de gembersiroop, het suikerwater en het limoensap bij.
  • Voeg twee cocktaillepels vijgenpuree toe.
  • Vul de shaker met ijsblokjes, zet het mixglas erop en schud krachtig.

Afwerking

  • Strain de cocktail in het martiniglas en garneer met een limoenwieltje.

Gembersiroop

  • Mix de gember in een blender tot het pulp goed zichtbaar is.
  • Neem een steelpan en los de suiker op in het water.
  • Voeg het gemberpulp samen met het suikerwater en warm langzaam op tot tegen het kookpunt.
  • Laat afkoelen en zeef de gembersiroop twee- tot driemaal zodat het meeste pulp eruit is.
  • Bewaar in fles of bokaal met dop.

Suikerwater

  • Neem een steelpan en breng het water aan de kook.
  • Zet het vuur lager en doe de suiker in het warme water, los de suiker al roerend op.
  • Haal de pan van het vuur zodra de suiker is opgelost.
  • Laat de siroop niet koken anders wordt hij te zoet en te dik.
  • Laat het suikerwater afkoelen en bewaar in een fles met dop.
Notities
tip:
Suikerwater bewaar je het best in de koelkast. Je kan de kristalsuiker ook vervangen door rietsuiker, dan krijg je een amberkleurige siroop

Voedingswaarde

Calories: 102kcal | Carbohydrates: 24g | Protein: 1g | Fat: 0.4g | Saturated Fat: 0.1g | Polyunsaturated Fat: 0.2g | Monounsaturated Fat: 0.1g | Sodium: 8mg | Potassium: 274mg | Fiber: 3g | Sugar: 20g | Vitamin A: 146IU | Vitamin C: 13mg | Calcium: 44mg | Iron: 1mg
Trefwoord vijgen, vodka, wodka
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.