Baba ganoush
Zelf baba ganoush maken? Dat is kinderspel! Ga snel aan de slag om deze dip op basis van gebrilde aubergine te maken.
Vorig jaar hadden we in onze moestuin heel veel aubergines. Eigenlijk veel te veel. Daarom heb ik er toen heel veel gegrild en het vruchtvlees hiervan ingevroren. Ideaal blijkt nu want zo heb ik in een mum van tijd Baba ganoush gemaakt.

Deze bekende dip op basis van gegrilde aubergines is echt heel eenvoudig zelf te maken. Snel aan de slag dus!
Zelf rooster ik mijn aubergines in de oven omdat ik dit toch veel praktischer vind. Je huis hangt niet niet vol rook en je gasfornuis blijft proper. Het is maar hoe je het zelf wil natuurlijk. Hoe je aubergines in de oven rooster kan je terugvinden bij gegrilde aubergines . (je kan er uiteraard ook kiezen om ze op de BBQ te roosteren)
Dit jaar hebben we er voor gekozen om minder in onze moestuin te planten. De watervoorraad is schaars dus was dit een verstandige beslissing.
Mijn voorraad aan gegrilde aubergines komt nu dus heel goed van pas.

Werk de aubergine dip af naar eigen smaak en serveer met (zelf gemaakt) plat brood of pitta broodjes , …
Perfect als hapje bij de borrel of bij een uitgebreide mezze tafel. Maar ook bijvoorbeeld heerlijk als spread op een broodje of wrap met gegrilde groenten.

Baba ganoush
Wat heb je nodig?
- 2 gegrilde aubergines zie ook Aubergine grillen
- 2 teentjes knoflook
- ¼ tl komijn
- ¼ tl paprika
- 2 el tahini
- 2 el citroensap
- 4 el olijfolie
- zout naar smaak
- peterselie
Afwerking
- granaatappelpitten of gegrilde kerstomaatjes, …
Wat moet je doen?
- Schep het vruchtvlees uit de gegrilde aubergines en laat de pulp uitlekken. (zie hiervoor bij gegrilde aubergines)2 gegrilde aubergines zie ook Aubergine grillen
- Doe het vruchtvlees in een kleine foodprocessor samen met de knoflook, citroensap, komijn en paprika.2 teentjes knoflook, 1/4 tl komijn, 2 el citroensap, 1/4 tl paprika
- Voeg dan de tahini toe en mix nogmaals tot alles goed is gemengd.2 el tahini
- Als alles goed is gemengd mag de olijfolie erbij.4 el olijfolie
- Breng verder eventueel nog op smaak met zout, komijn, paprika of citroensap en meng er de gehakte peterselie door als je deze gebruikt.peterselie, zout naar smaak
- Schep de baba ganoush in een serveerkom en werk af met extra olijfolie en bijvoorbeeld granaatappelpitten of gegrilde kerstomaatjes.