Noedels met pittig gehakt en bimi

Een lekker noedelgerechtje, dat is voor mij althans, altijd comfort food. Deze noedels met pittig gehakt en bimi is snel een eenvoudig te maken. Ideaal voor doordeweeks of als het eens snel moet gaan.

Soms heb je geen zin om veel afwas te creΓ«ren, en dan is dit gerechtje alvast een goed idee. Een pot voor de noedels en een wok is het enige dat je nodig hebt. Bovendien is het snel en eenvoudig, nog een pluspunt voor als je snel een smaakvol gerecht op tafel wil toveren.

Laat je niet afschrikken door de ingrediΓ«ntenlijst, het meeste staat zeker in je voorraadkast. Zo niet, is het zeker de moeite om deze in huis te halen, want ik weet zeker dat je dit nog vaker zal klaarmaken. Of probeer ook eens de Noedelroerbak met gehakt en groenten. Verslavend lekker.

Voor dit noedelgerecht heb ik Mie Asli noedels van Atoom gebruikt. Uiteraard kan je hiervoor een ander soort eiernoedels naar keuze gebruiken. Deze Mie Asli noedels zijn echter nog eens extra gekruid met kurkuma en perfect voor in de wok.

Dit gerechtje van noedels met pittig gehakt is gebaseerd op dat uit Foodies van maart 2021, maar kan je ook HIER online terugvinden.

Noedels met pittig gehakt

Nog enkele andere noedelgerechten

  1. buikspek
  2. rijstvermicelli salade
Smakelijk
Noedels met pikant gehakt

Noedels met pikant gehakt

Anke Morreel
No ratings yet
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 2

Materiaal

  • wok

Wat heb je nodig?
  

  • 1 el (wok)olie
  • 150 g varkensgehakt, of gemengd naar keuze
  • 1 bimi
  • 2 nestjes fijne eiernoedels 100 g
  • 2 tl sesamolie
  • 1 tl gedroogde chilivlokken
  • 4 Szechuanpeperkorrels
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 4 lente-uitjes in dunne ringen
  • 2 cm verse gember fijngehakt
  • 2 el sojasaus
  • 2 el mirin
  • 1 el rijstazijn
  • 2 el oestersaus

Wat moet je doen?
 

De noedels

  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water en laat uitlekken.

Het gehakt en bimi

  • Verhit de sesamolie in een wok en bak er de bimi ca. 5 minuten in of tot de bimi gaar is. Voeg de chilivlokken, de Szechuanpeper en de helft van de knoflook toe en bak ca. 30 seconden verder tot het begint te geuren. Haal de bimi uit de wok en zet opzij.
  • Verhit nu de de (wok) olie in en bak er het gehakt goudbruin en knapperig in.
  • Voeg de lente-ui, de overige knoflook en de gember toe aan het varkensgehakt en bak ca. 1 minuut. Voeg de sojasaus, oestersaus, de mirin en de rijstazijn toe en bak nog 1 minuut mee
  • Meng de noedels door het varkensgehakt en serveer in kommetjes samen met de bimi.
Trefwoord bimi, gehakt, noedels
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.