Nog op zoek naar een heerlijke salade? Dan is deze frisse en pittige rijstvermicelli salade een schot in de roos.
De dressing is hier eigenlijk het belangrijkste onderdeel. De groenten en ook de noedels kan je wijzigen naargelang wat je in huis hebt en het seizoen.

Ben je de “gewone” pastasalade, aardappelsalade of rijstsalade beu? Probeer dan eens deze noedelsalade.
Met deze rijstvermicelli salade kan je enorm variëren. De basis zijn rijstnoedels (of eierenoedels als je die hebt) en de dressing. Verder is het een blanco canvas. Soms combineer ik zelfs brede en dunne noedels (mihoen).
De laatste keer heb ik deze salade gemaakt met
- Gestoomde bloemkoolroosjes
- Groene asperges
- Geraspte wortelen
- en avocado

Een hele andere versie maar heerlijk bij een tonijnsteak of met gebakken gamba’s of roze garnalen in de salade.
Gebruik wat je in huis hebt en maak er jouw versie van.
Heb je restjes broccoli, mais, paprika? Kies wat jij lekker vindt en combineer zoveel je wil.
Deze salade is ook ideaal om als lunch om mee te nemen, als bijgerecht of als hoofdgerecht.
Je kan het serveren bijvoorbeeld serveren bij kort gegrilde tonijn, steak, dimsum, gemarineerde ribbetjes, kippenboutjes, kippenvleugeltjes enz.
Toch liever een andere salade? Probeer dan zeker eens deze aardappelsalade met sesam-limoen dressing!

Rijstvermicelli salade
Wat heb je nodig?
- 2 el gepelde ongezouten pinda’s
- 150 gr rijstvermicellinoedels zie verpakking voor te garen
- 2 tl sesamolie
- enkele slabladeren
- een stukje komkommer in de lengt gehalveerd en in dunne plakjes
- 2 wortels, gerapst
- 100 g taugé sojascheuten
- handje verse muntblaadjes en korianderblaadjes
- ½ kleine rode ui in hele dunne plakjes
- 2 bosuitjes in ringetjes
DRESSING
- sap van 2 limoenen
- 2 el vissaus
- 4 tl suiker
- 2 teentjes look
- 1-2 verse chilipepers zonder zaad en kleingesneden
- 4 tl sesamolie
Afwerking
- voor erbij eventueel, limoenpartjes
Wat moet je doen?
- Begin met de pinda's te roosteren. Laat ze vervolgens afkoelen en wrijf eventueel de velletjes eraf. Hak nadien de pinda's grof. (of gebruik al geroosterde pinda's)
- Kook de noedels volgens de verpakking en spoel ze grondig met koud water.
- Laat ze uitlekken en roer er dan 2 tl sesamolie door.
Dressing
- Meng voor de dressing het limoensap met de vissaus en suiker tot de suiker is opgelost.
- Plet dan de knoflook en doe de look bij de dressing en voeg ook de chilipeper en sesamolie toe.
- Snij de slabladeren in reepjes en leg ze op een schotel.
- Meng alle andere groenten met de noedels en de helft van de pinda’s.
- Doe de dressing erbij en meng alles goed.
- Verdeel dan de noedels over de slablaadjes.
- Serveer met de partjes limoen en de rest van de pinda’s.
Ziet er lekker uit, mij kan je altijd verleiden met Aziatisch getinte gerechtjes!