Spareribs. Ik eet heel graag spareribs. Heerlijk op de BBQ (of in de oven). Je kan ze uiteraard gemarineerd kopen, maar het is zo gemakkelijk om zelf je marinade te maken. Het kost eigenlijk amper tijd en het smaakt gewoon zoveel beter. Dit recept is geschikt voor zowel de BBQ als de oven.

De truc voor heerlijke sappige en gare spareribs is om ze eerst voor te koken en dan te laten afkoelen in de marinade. Laat ze gewoon staan tot het moment is aangebroken om ze in de oven te steken. Dit duurt maar 30 minuten. Niets is vervelender dan zwart geblakerde ribbetjes die eigenlijk nog rauw zijn. Neem dus even de tijd om ze vooraf te koken. Een kleine moeite voor een heerlijk resultaat.
Heerlijk met een lekkere noedelsalade.

Oosterse spare ribs
Materiaal
- Oven
Wat heb je nodig?
- 1,5 kg spareribs
- 1 ui
- 1 el peperkorrels
- Flinke scheut sojasaus
MARINADE
- 2 dl ketchup
- 1 dl sojasaus
- 1 el geraspte gember
- 3 el bruine suiker
- 2 tl chinees vijfkruidenpoeder
- 125 ml rijstwijn
Wat moet je doen?
- De truc is om de spareribs eerst voor te koken.
- Snij hiervoor de ribbetjes los, en kook ze 30 minuten in voldoende water met de ui, peperkorrels en sojasaus.
- Meng intussen in een grote schaal alle ingrediënten van de marinade.
- Giet de spareribs af en leg ze in de schaal. Bedek ze goed met de marinade en laat ze in de schaal afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180°Haal de spareribs uit de marinade en leg ze op een rooster boven een braadslee. Zet ze in de oven en bak ze ongeveer 30 minuten. Bestrijk de spareribs regelmatig met de overgebleven marinade en keer ze 1x om.