Smeuïge chocolade brownietaart

Wie zichzelf eens wil verwennen met overheerlijk gebak met een heerlijk kopje Java koffie is hier aan het juiste adres. Deze smeuïge chocolade brownietaart is trouwens klaar in 30 minuten en is echt a piece of cake om te maken.

Koffie en chocolade zijn trouwens dikke vriendjes. Toen Java (koffie) vroeg of ik geen interesse had voor een samenwerking kon ik dus niet anders dan positief antwoorden. Eens te meer omdat ze klimaatgericht zijn zodat we nog lang van koffie kunnen genieten en bijdragen aan betere werk- en woonomstandigheden voor de koffieboeren en hun gezinnen.

smeuïge chocolade brownietaart

Nu drink ik maar 1 of 2 tassen per dag, dus een echte “koffieleut” kan je me ook weer niet noemen. Maar… je kan zo veel meer met koffie. ☕️

🎼1 kopje koffie🎼 * de meezinger van formaat zit dus al enkele weken in mijn hoofd. Ik drink trouwens ook niet “het pure spul zonder de suiker”**… . Maar een koffietje bij bijvoorbeeld het ontbijt mag zeker niet ontbreken en past uiteraard ook heel goed bij deze smeuïge chocolade brownietaart. In deze taart zit er trouwens ook koffie.

Over koffie valt er uiteraard heel wat te vertellen: de historiek, herkomst, smaken, branden, vermalen, en … koffiezetmethodes.

Koffiecapsules zijn tegenwoordig een handig en snelle manier om koffie te zetten. Iedereen kan zijn eigen lekker kopje koffie naar wens kiezen voor elk moment van de dag. De koffie in capsules zijn ook beschermt tegen vocht en licht wat nog een voordeel is tov koffiebonen of gemalen koffie.

Wist je trouwens dat je ook lekker kan koken met koffie? Probeer daarom ook eens dit varkenshaasje met koffiezout. Hier heb je wel koffiebonen voor nodig.

Hou mijn blog in het oog, want er volgt nog een heerlijk koffiedrankje.

Smakelijk
chocoladebrownietaart

Chocolade brownietaart

No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 22 minuten
Gang Dessert
Keuken Europees
12
334 kcal
Voor 28cm round

Materiaal

  • Taartvorm 28 cm, bekleed met bakpapier

Wat heb je nodig?
  

  • 200 g boter
  • 200 g donkere chocolade
  • 40 ml straffe koffie (optioneel)
  • 150 g witte suiker
  • 50 g bruine suiker
  • 70 g bloem
  • 30 g zelfrijzende bloem
  • 4 medium eieren
Voor: 28cm round

Wat moet je doen?
 

  • Verwam de oven voor op 180° C (boven en onderwarmte)
  • Smelt de boter, chocolade en koffie au bain-marie samen (indien mogelijk) in een grote kom.
  • Zodra de chocolade gesmolten is, haal je de kom van het vuur (zet de kom op een handdoek) en voeg de suiker (wit en donker) toe. Meng goed.
  • Voeg ook de bloem (gewone en zelfrijzende) toe en meng opnieuw goed.
  • Als alles goed gemengd is, voeg je 1 per 1 de eieren toe. Klop ze eerst los voor je ze toevoegd. In het begin zal het lijken alsof het schift, maar alles komt in orde. Blijf goed doorroeren tot je een glad mengsel hebt.
  • Giet het gladde chocolademengsel in de voorbereide taartvorm en bak de taart ongeveer 21 à 22 minuten. (dit is ovenafhankelijk). Controleer met een satéprikker. De satéprikker moet er schoon en droog uitkomen.

Voedingswaarde

Calories: 334kcal | Carbohydrates: 31g | Protein: 4g | Fat: 22g | Saturated Fat: 13g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 6g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 91mg | Sodium: 133mg | Potassium: 160mg | Fiber: 2g | Sugar: 21g | Vitamin A: 502IU | Calcium: 29mg | Iron: 3mg
Trefwoord chocolade
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

*Origineel echter een Braziliaans nummer (Verde e amarillo).
** Lyrics

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.