Over familierecepten gesproken. Voor deze rijstschotel zet ik graag een stapje opzij in de keuken zodat Don Caramello de honneurs kan waarnemen.
Want ja ook de liefde voor de vrouw gaat door de maag.

Deze rijstschotel zou best wat meer op tafel terug mogen komen. Met een paar basis ingrediënten tovert iedereen trouwens deze geweldige ovenschotel op tafel. Heb je weinig tijd en veel gasten, dan is dit ook perfect.
Zoals je zal merken is het een korte ingrediënten lijst, kost het niet veel en is de werkwijze kort en bondig.
Varieer met het soort gehakt, de soorten kaas, … doe er nog wat champignons bij, … varieer.
En wedden dat de kinderen het ook heerlijk zullen vinden. Zelfs met de groentjes erin.
Ook lekker vol met groentjes is deze Noedelroerbak met gehakt.
Ook lekker

Gegratineerde gehaktschotel met rijst
Materiaal
- Ovenschaal, 20×30 cm
Wat heb je nodig?
- 300 g basmatirijst
- 500 g gehakt runds of gemengd
- 400 g prei
- 2 rode paprika's
- 4 el shoarmakruiden of naar smaak
- 2 – 3 eieren zie opmerking
- peper en zout
- 150 g gemalen kaas
- 200 – 250 ml room zie opmerking
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Kook de basmatirijst gaar volgens aanwijzing op de verpakking
- Snij ondertusen de paprika in stukjes en de prei in ringen.
- Klop intussen de eieren los met de room en de helft van de kaas
- Verhit een beetje olie in een grote hapjespanof pot en roerbak het gehakt rul met de shoarmakruiden.
- Voeg de paprika en prei toe en roerbak het geheel nog ongeveer 10 minuten.
- Schep de rijst erdoor en breng op smaak met peper en zout.
- Schep de helft van het roommengsel bij het gehakt/rijstmengsel en doe dit in een overschaal.
- Verdeel de rest van het roommengsel erover en bestrooi met de rest van de kaas.
- Bak de ovenschotel ongeveer 20 minuten in de oven.
De rijst zal namelijk nog wat vocht opnemen.
Zo vermijd je dat de ovenschotel te droog wordt.
Voeg dus voldoende eieren/room toe.
2 reacties Voeg uw reactie toe