Ricottataartjes met kerstomaatjes

Ricottataartjes

Deze ricottataartjes worden gebakken zonder deeg.
Hoe eenvoudig is dat! Iedereen kan dus zeker deze taartjes bakken.

Deze eenvoudig hartige ricottataartjes zijn haalbaar voor iedereen. Met enkele ingrediënten maak je dit super lunch- of voorgerechtje.

ricottataartjes

Ricotta is een veelzijdig product dat je zowel zoet als hartig kan gebruiken. In gebak, in pasta, … de mogelijkheden zijn eindeloos.

Deze zachte Italiaanse “kaas” heeft een milde smaak, bevat weinig vet en is bovendien ook zoutarm.

We noemen ricotta gemakshalve kaas, maar eigenlijk wordt hij gemaakt van een bijproduct, namelijk de wei.

Stilaan tellen we ook af naar Pasen. Assewoensdag is voorbij en nu zijn we nog in de vasten (nu ja hier eigenlijk niet hoor) maar dat wil niet zeggen dat niet al mogen vooruitkijken.

Deze heel eenvoudig te maken taartjes staan alvast perfect op bijvoorbeeld een paasbrunch of als als een voorgerechtje, …

Werk de taartjes af met gegrilde paprika of zoals hier met gegrilde tomaatjes en een beetje rucola of kiemgroenten. Het taartje zelf is een blanco canvas dus laat je vooral inspireren met wat je nog in je koelkast hebt.

Ook lekker op de brunchtafel zijn deze bijvoorbeeld deze zachte volkoren wortelbroodjes of toch liever deze zoete hot cross buns?

Smakelijk
ricottataartje

Ricotta taartjes

No ratings yet
Gang Licht hoofdgerecht, Lunch
Keuken Europees
4
289 kcal
Voor 10cm round

Materiaal

  • 4 taartvormpjes Ø10 cm met losse bodem

Wat heb je nodig?
  

Taartjes

  • 40 g broodkruim of paneermeel
  • 400 g ricotta
  • 60 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook

Topping

  • 175 g kerstomaatjes
  • 60 g rucola of andere slasoort
  • 1,5 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 0,5 tl komijnzaad
  • citroenzeste van 1 citroen
  • enkele takjes tijm en oregano

Afwerking

  • rucola
  • olijfolie
  • balsamicocrème
Voor: 10cm round

Wat moet je doen?
 

Taartjes

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet de 4 taartvormpjes licht in en bestrooi ze met het broodkruim. Schud het overtollige broodkruim in een kom.
    40 g broodkruim of paneermeel
  • Doe de ricotta, parmezaan en knoflook de kom met het broodkruim en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
    400 g ricotta, 60 g geraspte Parmezaanse kaas, 1 teentje knoflook
  • Duw het mengsel in de voorbereide taartvormpjes.
  • Zet de vormpjes op een bakplaat en bak ze 20 à 30 minuten of tot ze gerezen en goudbruin zijn.

Kerstomaatjes

  • Meng de kerstomaatjes in een kom met de olijfolie, komijn, knoflook, tijm, oregano en citroenzeste
    175 g kerstomaatjes, 1,5 el olijfolie, 1 teentje knoflook (geperst), 0,5 tl komijnzaad, citroenzeste van 1 citroen, enkele takjes tijm en oregano
  • Doe ze in een gepast ovenschaaltje en bak ze mee met de taartjes.

Afwerking

  • Haal de taartjes voorzichtig uit de vormpjes en leg ze op een bord.
  • Verdeel de tomaatjes over de taartjes en leg de rucola er bovenop.
    175 g kerstomaatjes, 60 g rucola of andere slasoort
  • Werk af met extra olijfolie en de balsamicocreme

Voedingswaarde

Calories: 289kcal | Carbohydrates: 14g | Protein: 18g | Fat: 18g | Saturated Fat: 11g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 5g | Cholesterol: 64mg | Sodium: 425mg | Potassium: 252mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 790IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 365mg | Iron: 1mg
Trefwoord ricotta
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.