Kuku kadoo, of Perzische courgettefritatta

Kuku kadoo, of Perzische courgette fritatta is een heerlijk lunchgerechtje dat je zowel koud als warm kan eten. En het is een ideale manier om courgette te verwerken.

Mijn moto is, je kan nooit teveel courgette recepten hebben. (dit is trouwens ook geldig voor tomaten, paprika, rode biet, aubergine, boontjes…)

“Je kan nooit teveel
courgette recepten hebben”

Een moestuin hebben biedt veel voordelen:

  • Ecologisch
    • Je teelt ecologisch als je dat wil zonder pesticiden .
  • Winkelen in de tuin
    • je kan gaan winkelen in je eigen tuin, een zeer korte keten, verser kan niet.
  • Het is een leuke hobby
    • Je bent veel buiten, je hebt een doel, …
  • Grote opbrengst
    • Oke, dit is misschien niet altijd zo, maar naarmate je meer ervaring hebt, zal dit zeker verbeteren.
  • Zeldzame soorten
    • Ga eens voor bijzonder en kies soorten die je niet in de winkel vindt . Dat maakt het nog extra leuk.
#Label

Er zijn misschien ook een paar nadelen.

  • Veel tijd
    • Begin klein, want je zal direct merken dat een moestuin veel tijd vraagt. Hou daar dus zeker rekening mee.
  • Moment om te oogsten
    • Als het tijd is om te oogsten moet je hier ook op voorbereid zijn. Je kan dit niet enkele weken uitstellen en bijvoorbeeld eerst nog op vakantie gaan.
  • Opbrengst
    • Uiteraard wil je een mooie opbrengst. Deze moet echter ook nog verwerkt worden.
      Een grote vriezer is dan ook een must om al dat lekkers in te kunnen bewaren dat je niet meteen verwerkt. Je kan natuurlijk ook je familie en vrienden blij maken met al dat lekkers.

Recepten en gerechten

Een voordeel dat ik nog niet had vermeld is dat je wel heel inventief wordt.
Op zoek gaan naar lekkere of bijzondere recepten is echter een uitdaging. Maar geen nood! Want de komende paar weken komen hier nog veel recepten voorbij met groenten die nu in seizoen zijn.

We beginnen met deze kklu kadoo. Een kuku kan je eigenlijk met alle groenten maken al zijn er enkele traditionele.

Een kuku sabzi is met heel veel kruiden, kuku bademjan met aubergine, enz. Maar laat je dat niet tegenhouden om zelf te experimenteren.

Serveer de kuku kadoo warm of koud met een frisse salade.

Smakelijk
kuku kadoo

Kuku kadoo

Een Perziche courgette frittata.
No ratings yet
Gang Licht hoofdgerecht, Lunch
Keuken Midden-Oosten
Porties 6
Voor 31 x 21cm rectangle

Materiaal

  • rasp
  • ovenschaal
  • Bakpapier
  • mengkom

Wat heb je nodig?
  

  • 500 g courgette geraspt
  • 150 g ui, in halve schijfjes
  • 8 eieren
  • saffraan, geweekt in 2 el warm water
  • chilipoeder of pimenton, smaak
  • peper en zout naar smaak
  • gehakte peterselie
  • 2 teentjes look, geperst
  • 2 el bloem
  • 2 – 3 tl bakpoeder
  • 2 el yoghurt (optioneel)
Voor: 31 x 21cm rectangle

Wat moet je doen?
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Doe de courgette in een vergiet en meng met 1/2 theelepel zout en laat 30 minuten staan.
  • Bekleed intussen een ovenschaal met een beetje olie en leg er bakpapier in. Zo kan je nadien de kuku gemakkelijk uit de ovenschaal halen.
  • Pers na 30 minuten zoveel mogelijk vocht uit de courgette.
  • Meng de courgette met de overige ingrediënten: eieren, specerijen en kruiden, yoghurt, bloem en bakpoeder.
  • Giet het mengsel in de voorbereide ovenschaal.
  • Bak de kuku 25 tot 30 minuten tot de bovenzijde goudbruin is. Controleer met een mes of er droog uit komt.
  • Haal de kuku uit de oven en ovenschaal. Snij de kuku in het gewenste aantal stukken.
Notities
Dit is voor 6 tot 8 porties.
Trefwoord courgette
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.