Kuku kadoo, of Perzische courgette fritatta is een heerlijk lunchgerechtje dat je zowel koud als warm kan eten. En het is een ideale manier om courgette te verwerken.

Mijn moto is, je kan nooit teveel courgette recepten hebben. (dit is trouwens ook geldig voor tomaten, paprika, rode biet, aubergine, boontjes…)
“Je kan nooit teveel
courgette recepten hebben”
Een moestuin hebben biedt veel voordelen:
- Ecologisch
- Je teelt ecologisch als je dat wil zonder pesticiden .
- Winkelen in de tuin
- je kan gaan winkelen in je eigen tuin, een zeer korte keten, verser kan niet.
- Het is een leuke hobby
- Je bent veel buiten, je hebt een doel, …
- Grote opbrengst
- Oke, dit is misschien niet altijd zo, maar naarmate je meer ervaring hebt, zal dit zeker verbeteren.
- Zeldzame soorten
- Ga eens voor bijzonder en kies soorten die je niet in de winkel vindt . Dat maakt het nog extra leuk.
Er zijn misschien ook wel een paar nadelen.
- Veel tijd
- Begin klein, want je zal direct merken dat een moestuin veel tijd vraagt. Hou daar dus zeker rekening mee.
- Moment om te oogsten
- Als het tijd is om te oogsten moet je hier ook op voorbereid zijn. Je kan dit niet enkele weken uitstellen en bijvoorbeeld eerst nog op vakantie gaan.
- Opbrengst
- Uiteraard wil je een mooie opbrengst. Deze moet echter ook nog verwerkt worden.
Een grote vriezer is dan ook een must om al dat lekkers in te kunnen bewaren dat je niet meteen verwerkt. Je kan natuurlijk ook je familie en vrienden blij maken met al dat lekkers.
- Uiteraard wil je een mooie opbrengst. Deze moet echter ook nog verwerkt worden.
Een voordeel dat ik nog niet had vermeld is dat je wel heel inventief wordt.
Op zoek gaan naar lekkere of bijzondere recepten is echter een uitdaging. Maar geen nood! Want de komende paar weken komen hier nog veel recepten voorbij met groenten die nu in seizoen zijn.
We beginnen met deze kuku kadoo. Een kuku kan je eigenlijk met alle groenten maken al zijn er enkele traditionele.
Een kuku sabzi is met heel veel kruiden, kuku bademjan met aubergine, enz. Maar laat je dat niet tegenhouden om zelf te experimenteren.
Serveer de kuku kadoo warm of koud met een frisse salade.

Kuku kadoo
Materiaal
- rasp
- ovenschaal
- Bakpapier
- mengkom
Wat heb je nodig?
- 500 g courgette geraspt
- 150 g ui, in halve schijfjes
- 8 eieren
- saffraan, geweekt in 2 el warm water
- chilipoeder of pimenton, smaak
- peper en zout naar smaak
- gehakte peterselie
- 2 teentjes look, geperst
- 2 el bloem
- 2 – 3 tl bakpoeder
- 2 el yoghurt (optioneel)
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 200 °C
- Doe de courgette in een vergiet en meng met 1/2 theelepel zout en laat 30 minuten staan.500 g courgette geraspt
- Bekleed intussen een ovenschaal met een beetje olie en leg er bakpapier in. Zo kan je nadien de kuku gemakkelijk uit de ovenschaal halen.
- Pers na 30 minuten zoveel mogelijk vocht uit de courgette.
- Meng de courgette met de overige ingrediënten: eieren, specerijen en kruiden, yoghurt, bloem en bakpoeder.150 g ui, in halve schijfjes, 8 eieren, saffraan, geweekt in 2 el warm water, chilipoeder of pimenton, smaak, gehakte peterselie, 2 teentjes look, geperst, 2 el bloem, 2 – 3 tl bakpoeder, 2 el yoghurt, peper en zout naar smaak
- Giet het mengsel in de voorbereide ovenschaal.
- Bak de kuku 25 – 30 minuten tot de bovenzijde goudbruin is. Controleer met een mes of er droog uit komt.
- Haal de kuku uit de oven en ovenschaal. Snij de kuku in het gewenste aantal stukken.
Één reactie Voeg uw reactie toe