
Het zal intussen wel duidelijk zijn: kiezen voor producten die in seizoen zijn heeft enkel maar voordelen. Dit geldt niet alleen voor groenten, fruit , maar ook voor vis en schelpdieren.
Vis en schelpdieren
Kiezen voor seizoensvis wil zeggen:
- verser
- lekkerder,
- en duurzaam en
- voordelig
Hou er dus aub rekening mee en wacht met het kopen van grijze garnaal, kabeljauw en zeetong tot deze opnieuw op hun best zijn.
Intussen kan je eens proeven van oa griet, heek, makreel of leng. Probeer ze zeker eens een keertje!
Bron: Viskalender Lekker van bij ons
Viskalender Spanje
Ik moet eerlijk gezegd nog steeds wennen aan de vissen die ik hier vaak zie liggen in de winkel. Uiteraard zijn er ook die we meer gewend zijn en ons bekend zijn. Maar het is een ontdekkingsreis.
Witte zeebrasem (Sargo) , dorade, rode snapper (Pargo) , zalm, heek (merluza), zeebaars (lubina), braam (palometa). We kunnen zeker opnieuw wat vissen ontdekken.

Fruit & groentekalender
Het is duidelijk de tijd van de kolen, spruiten, rapen, . . en daar kan je uiteraard heerlijke gerechten mee maken. Hutsepot is de klassieker dan bij uitstek maar er is nog veel meer.
- aardappel
- aardpeer
- boerenkool
- groene selderij
- knolselderij
- koolraap
- paddenstoelen
- pastinaak
- pompoen
- prei
- raap
- rammenas
- rodebiet
- rodekool
- savooikool
- schorseneer
- spruiten
- ui
- veldsla
- waterkers
- winterpostelein
- witlof
- wittekool
- wortel
- appel
- peer
Fruit en groentekalender Spanje
Als ik op mijn eigen moestuin kan afgaan zijn er toch dingen die we nu wel planten , maar dus nog niet in seizoen zijn. We gaan dat dus zeker eens moeten onderzoeken 🙂 . Tuinbonen (habas) en erwtjes (guisantes) zijn juist geplant net zoals rode biet (remolacha) voor het nieuwe seizoen. Citroenen en sinaasappelen, ja dat klopt dan weer wel!
Ja witloof, kan je hier gewoon kopen hoor. En binnenkort gaan we zeker nog eens een rode kool kopen, want soms wil je gewoon eens worst met lekkere rode kool eten ook al is het overdag meer dan 20 graden.

