Vegetarische sobrasada

Vegetarische sobrasada. Een heerlijk alternatief voor als je gasten geen vlees eten. Maar wat is sobrasada nu eigenlijk? En wat kan je er mee doen?

vegetarische sobrasada

Sobrasada is een smeerbare pittige worst gemaakt van varkensvlees, pimentón en specerijen. Deze worst is afkomstig van de Balearen (Mallorca) maar je kan deze overal gemakkelijk in Spanje kopen.

Soms zit het in een handig potje, soms ook gewoon als stuk worst. In België en Nederland kan je het vinden in Spaanse speciaalzaken en online.

Het is erg lekker gewoon op een stukje brood, als basis op een Pinxtos (pinchos) , … verwerkt in bladerdeeg, enz.

Ben je echter zelf vegetarisch of heb je vegetarische gasten dan biedt deze vegetarische sobrasada de oplossing.

Deze versie heeft als basis zongedroogde tomaatjes en is echt heel eenvoudig te maken. Bovendien is het toch ook een pak gezonder.

En de smaak… is echt wel te vergelijken met die van de echte.

Het is heerlijk op een stukje geroosterd brood, samen met een gebakken kwarteleitje en een gegrild padronpepertje. (of ander stukje gegrilde paprika). Of samen met een stukje geitenkaas,…

Presenteer het samen met andere pinxtos, eet het als lunch, hapje, …

Organiseer bijvoorbeeld ook eens een Spaanse avond en maak eens iets anders dan de klassieke tapas.

Het idee komt uit het boek Sabor Sabor van Sandra Alvarez. Dit boek is trouwens een echte aanrader.

Zo en nu naar de keuken!

Smakelijk

ps: deze soep smaakt in de zomer ook lekker koud

vegetarische sobrasada

Pinxto met vegetarische sobrasada

No ratings yet
Keuken Spaans
Porties 4

Wat heb je nodig?
  

  • 75 g zongedroogde tomaatjes op olie, in stukjeszongedroogde tomaatjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
     
  • 25 g geroosterde amandelen, gehakt
     
  • 1 tl pimenton (dulce of picante naar eigen keuze)
     
  • 1 tl komijnpoeder
     
  • 1/4 tl oregano
     
  • klein beetje anijszaad (optioneel)
     
  • 50 ml olijfolie
     
  • peper en zout
     

Wat moet je doen?
 

  • Doe alle ingrediënten in een kleine foodprocessor en mix alles tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.