Krokante kippenbouten (Jamie Oliver)

Ik betrap me er zelf op dat ik tegenwoordig veel gerechten maak met kip. Je kan er dan ook alle richtingen mee uit. De recente promoties in de winkel zullen er zeker ook wel voor iets tussen zitten. Dus dit keer krokante kippenbouten.

Een echter crowd pleaser. Weinig ingrediënten, eenvoudig te maken. Zelf heb je ook maar 5 minuutjes werk en net zoals bij het buikspek doet de oven de rest.

En ja, voor deze krokante kippenbouten met je ze met vel kopen… het wordt heerlijk krokant en voorkomt dat de kip uitdroogt.


De laatste tijd haal ik weer vooral inspiratie ook uit de kookboeken van Jamie Oliver. Dit recept is er eentje uit Jamie’s dinners. Er staan echt zalige recepten in. Simpel, lekker, en net zoals bij Donna Caramella, weinig moeite groots effect.

Krokante kippenbouten

Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Europees
Trefwoord kip
Aantal 4
Auteur Anke Morreel

Wat heb je nodig?

  • 8 boven kippenbouten MET VEL
  • 1 bos basilicum
  • 500 g kerstomaatjes liefst mix van geel en rood
  • 1 bol knoflook, teentjes losgehaald, maar ongepeld!
  • 1 verse rode chilipeper
  • olijfolie
  • 300 g krielaardappelen indien gewenst

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Doe de tomaten samen met de knoflook, basilicumblaadjes en steeltjes in een grote ovenschaal. Indien je het gerechtje maakt met de aardappelen voeg ze dan ook toe. 
  • Kruid de kippenbouten met zout en peper en leg ze bovenop de groenten. 
  • Besprenkel alles met olijfolie. 
  • Zet de ovenschaal 90 minuten in de oven tot het vel van de kip krokant is en de kip gaar is. 

Opmerking

In plaats van aardappelen te gebruiken kan je op het einde ook een blik cannellinibonen toevoegen, of serveer de kip met tagliatelle of linguini. 
 

Één reactie Voeg uw reactie toe

Wil je iets delen? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.