Bagels in de brooddoos: een lekker alternatief

De eerste schoolweek is alweer bijna voorbij. En zoals je wellicht hebt gemerkt, is het niet eenvoudig om de brooddoos altijd origineel te vullen en de nodige variatie erin te steken. Daarom zullen deze bagels zeker in de smaak vallen.

bagels

Je kan bagels maken met allerlei smaken en vullingen. Beleg ze naar eigen keuze en goesting. Bovendien kan je ze gemakkelijk invriezen zodat je steeds een voorraad in huis hebt.

Deze maand loopt trouwens ook nog het foodblogevent  van de Foodbloggers Benelux met als thema ” terug naar school” . Ik deed al mee met mijn havermoutkoekjes, en nu met deze bagels.

Enkele suggesties om deze lekker bagels te beleggen.

  • gerookte zalm – roomkaas – cresson
  • kaas – komkommer – ei – sla
  • kip – ei – mayonaise
  • salami – sla – komkommer – alfalfa
  • tomaat – mozzarella – pesto
  • omelet – bacon – tomaat
  • rochefort – peer – noten – honing
  • brie – sla – noten – appel – honing
  • tonijn, gegrilde paprika, asperge

Meer inspiratie? Kies dan ook eens voor wraps om mee te nemen en maak ze met een volkoren tortilla of groenten tortillas (vb. van Fairytales)

smakelijkgroen
bagels

Bagels in de brooddoos: een lekker alternatief

Wil je eens iets anders dan een gewoon sneetje brood? Kies dan eens voor een bagel.
No ratings yet
Gang Lunch
Keuken Europees
12
205 kcal

Wat heb je nodig?
  

  • 500 g meergranenbloem
  • 7 g gedroogde gist = 1 zakje (of 21 gram verse gist)
  • 250 ml water misschien heb je niet alles nodig
  • 2 eitjes kan je eventueel weglaten
  • 20 g olijfolie

voor de afwerking

  • zonnebloemzaadjes, sesamzaad

om te pocheren

  • 1,2 l water
  • 60 g suiker (of enkele eetlepels honing/siroop)

Wat moet je doen?
 

  • Doe eerst de bloem samen met de gist en zout in een kom.
  • Maak een kuiltje in het midden  en voeg er vervolgens het water, de olie en ei bij.
  • Meng alles geleidelijk op de trage stand van de keukenrobot of met de hand en laat het deeg dan 10 min. rusten.
  • Kneed nu alles goed door tot je een glad deeg hebt en laat het deeg afgedekt in een kom 90 minuten rijzen tot het volume is verdubbeld.
  • Haal het deeg uit opnieuw uit de kom en verdeel  het in 12  gelijke porties. (ong. 70 – 75 g)
  • Maak er bolletjes van en plat ze een beetje af met je handpalm.
  • Steek om de bagels te vorm, je duim in het midden van een bolletje en maak voorzichtig een steeds groter wordend gat in.
  • Probeer dit zo gelijkmatig mogelijk te doen.
  • Leg nadien de bagels op een bakplaat met bakpapier en laat ze opnieuw afgedekt 30 minuten rusten.
  • Verwarm intussen de oven op 210°C en breng ook in een grote pot het water aan de kook met de suiker of honing.
  • Pocheer na de rusttijd de bagels 1 minuut aan iedere zijde en leg ze terug op de bakplaat.
  • Werk ze af naar keuze: naturel, met zaadjes, …
  • Bak ze ongeveer 20 minuten in de oven tot ze krokant zijn.
Notities
Enkele suggesties om de bagels te beleggen:
gerookte zalm – roomkaas – cresson
kaas – komkommer – ei – sla
kip – ei – mayonaise
salami – sla – komkommer – alfalfa
tomaat – mozzarella – pesto
omelet – bacon – tomaat
rochefort – peer – noten – honing
brie – sla – noten – appel – honing

Voedingswaarde

Calories: 205kcal | Carbohydrates: 38g | Protein: 7g | Fat: 4g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 2g | Trans Fat: 0.003g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 90mg | Potassium: 182mg | Fiber: 5g | Sugar: 6g | Vitamin A: 47IU | Vitamin C: 0.002mg | Calcium: 24mg | Iron: 2mg
Trefwoord bloem
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

Één reactie Voeg uw reactie toe

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.