De eerste schoolweek is alweer bijna voorbij. En zoals je wellicht hebt gemerkt, is het niet eenvoudig om de brooddoos altijd origineel te vullen en de nodige variatie erin te steken. Daarom zullen deze bagels zeker in de smaak vallen.

Je kan bagels maken met allerlei smaken en vullingen. Beleg ze naar eigen keuze en goesting. Bovendien kan je ze gemakkelijk invriezen zodat je steeds een voorraad in huis hebt.
Deze maand loopt trouwens ook nog het foodblogevent van de Foodbloggers Benelux met als thema ” terug naar school” . Ik deed al mee met mijn havermoutkoekjes, en nu met deze bagels.
Enkele suggesties om deze lekker bagels te beleggen.
- gerookte zalm – roomkaas – cresson
- kaas – komkommer – ei – sla
- kip – ei – mayonaise
- salami – sla – komkommer – alfalfa
- tomaat – mozzarella – pesto
- omelet – bacon – tomaat
- rochefort – peer – noten – honing
- brie – sla – noten – appel – honing
- tonijn, gegrilde paprika, asperge
- …
Meer inspiratie? Kies dan ook eens voor wraps om mee te nemen en maak ze met een volkoren tortilla of groenten tortillas (vb. van Fairytales)

Bagels in de brooddoos: een lekker alternatief
Wat heb je nodig?
- 500 g meergranenbloem
- 7 g gedroogde gist = 1 zakje (of 21 gram verse gist)
- 250 ml water misschien heb je niet alles nodig
- 2 eitjes kan je eventueel weglaten
- 20 g olijfolie
voor de afwerking
- zonnebloemzaadjes, sesamzaad
om te pocheren
- 1,2 l water
- 60 g suiker (of enkele eetlepels honing/siroop)
Wat moet je doen?
- Doe eerst de bloem samen met de gist en zout in een kom.
- Maak een kuiltje in het midden en voeg er vervolgens het water, de olie en ei bij.
- Meng alles geleidelijk op de trage stand van de keukenrobot of met de hand en laat het deeg dan 10 min. rusten.
- Kneed nu alles goed door tot je een glad deeg hebt en laat het deeg afgedekt in een kom 90 minuten rijzen tot het volume is verdubbeld.
- Haal het deeg uit opnieuw uit de kom en verdeel het in 12 gelijke porties. (ong. 70 – 75 g)
- Maak er bolletjes van en plat ze een beetje af met je handpalm.
- Steek om de bagels te vorm, je duim in het midden van een bolletje en maak voorzichtig een steeds groter wordend gat in.
- Probeer dit zo gelijkmatig mogelijk te doen.
- Leg nadien de bagels op een bakplaat met bakpapier en laat ze opnieuw afgedekt 30 minuten rusten.
- Verwarm intussen de oven op 210°C en breng ook in een grote pot het water aan de kook met de suiker of honing.
- Pocheer na de rusttijd de bagels 1 minuut aan iedere zijde en leg ze terug op de bakplaat.
- Werk ze af naar keuze: naturel, met zaadjes, …
- Bak ze ongeveer 20 minuten in de oven tot ze krokant zijn.
kaas – komkommer – ei – sla
kip – ei – mayonaise
salami – sla – komkommer – alfalfa
tomaat – mozzarella – pesto
omelet – bacon – tomaat
rochefort – peer – noten – honing
brie – sla – noten – appel – honing
Één reactie Voeg uw reactie toe