Wrap met mango en tonijn

Wrap met mango en tonijn zijn een easy peasy hapje en bovendien ook nog gezond.

Dus wie eens iets anders wil dan de chips, nootjes en bladerdeeg hapjes is aan het juiste adres.

wrap met mango en tonijn

Binnenkort (jawel!) is het weer volop feest… Kerst, Nieuwjaar, … en dan eet je graag een hapje vooraf bij het aperitieven. Nu kan je een glaasje maken, bladerdeeg hapjes, enz… maar waarom ook niet eens een wrap als hapje, bijvoorbeeld deze wrap met mango en tonijn.

Gemakkelijk te maken, ((oké, je kan de wrap ook nog zelf maken maar laten we het even eenvoudig houden), er is eindeloos veel variatie mogelijk, … en iedereen lust het.

  • Je kan variëren in de wrap zelf:
    koop bijvoorbeeld eens een rode bieten wrap voor de mooie kleur. (en smaak)
  • De vulling kan je aanpassen aan wat je in de ijskast hebt:
    kip, zalm, ham, …
  • Gebruik eens humus, smeerkaas, … ipv mayonaise
  • Rucola, ijsbergsla, … ook daar kan je zelf kiezen, lekker pittig met extra kiemgroenten of liever zacht met een gewoon blaadje sla

Uiteraard kan je een wrap ook gewoon maken als lekkere en gezonde lunch. Hou er dan wel rekening mee om niet te veel natte ingrediënten gebruiken. Een papperige wrap wil niemand.

Ik heb hier een blikje tonijn gebruikt voor een budgetvriendelijk hapje, maar je kan als je het wat feestelijker wil met de feestdagen ook verse tonijn gebruiken, gerookte eendenborst, …

Smakelijk
wrap met mango en tonijn

Wraps met mango en tonijn

No ratings yet
Gang Hapjes
16 hapjes
hapjes

Wat heb je nodig?
  

  • 2 grote wraps Ø 20cm
  • 1 mango in kleine blokjes
  • ½ avocado in reepjes
  • 1 blikje tonijn, in eigen nat, goed uitgelekt
  • ijsbergsla of gemengde salade
  • 1 el mayonaise

Wat moet je doen?
 

  • Meng de uitgelekte tonijn met de mango in blokjes en de eetlepel mayonaise.
    Breng op smaak met peper en zout.
  • Beleg de wrap met ijsbergsalade of gemengde salade tot op ong. 3 cm van de rand.
  • Lepel er vervolgens de tonijnmix over.
  • Leg in het midden enkele reepje avocado.
  • Rol de wrap strak op en rol hem in huishoudfolie. Draai de zijkanten goed dicht.
  • Leg de rol 15 minuten in de koelkast en snij de wrap vervolgens in schijfjes van ong. 2,5 à 3 cm.
Notities
Varieer er op los met de vulling:
gebruik ipv tonijn ook eens zalm 
Trefwoord mango, tonijn
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.