Venkelsoep

De venkel is nu volop in seizoen. Een groente die ik eerlijk gezegd vroeger totaal niet lekker vond… Intussen ben ik volledig van gedachten veranderd. Een heerlijke venkelsoep staat dan ook regelmatig een keertje op het menu.

venkelsoep

Venkel lustte ik vroeger helemaal niet. De reden daarvan is de anijssmaak. Ik gruwel van anijs, dus de link is niet ver te zoeken.

Rauw vind ik het nog altijd niet lekker, maar nu eet ik venkel al wel graag in risotto, tomatensaus, of zoals hier in deze venkelsoep.

Ook het venkelzaad gebruik ik wel eens in een lekker zelfgebakken brood. Het geeft namelijk een subtiele smaak.

Mocht je dus tot hiertoe ook niet echt gek zijn op venkel, is het misschien nu tijd om het toch nog eens een kans te geven. En deze venkelsoep is zeker de moeite waar om dit eens uit te testen.

Overtuigd? Probeer dan ook zeker eens deze ovenschotel met zalm en venkel. Heel eenvoudig en perfect om in deze zomermaanden te bereiden. Kijk voor de zalm dan wel naar het MSC-label, zo ben je zeker dat de zalm op duurzame wijze werd gevangen.

Of misschien is deze venkelrisotto met worst wel iets voor jou.

Smakelijk
venkelsoep

Venkelsoep

No ratings yet
Gang Licht hoofdgerecht, Soep
Keuken Europees
4

Materiaal

  • 1 grote kookpot

Wat heb je nodig?
  

  • 2 venkelknollen, in stukjes, het groen bewaar je voor de afwerking
  • 2 aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 ui, in halve ringen
  • 1 teentje look, geperst
  • saffraan, geweekt in een beetje water of citroensap
  • 1 L kippen of groentebouillon
  • 1 steranijs optioneel
  • 1 scheutje pastis optioneel
  • 50 ml room

Wat moet je doen?
 

  • Smelt een beetje boter of olie in een grote pot en stoof de ui en knoflook lichtjes aan.
    1 ui, in halve ringen, 1 teentje look, geperst
  • Voeg ook de venkel en de aardappelen toe en laat nog even meestoven.
    2 venkelknollen, in stukjes, het groen bewaar je voor de afwerking, 2 aardappelen, geschild en in blokjes
  • Doe er vervolgens de saffraan bij (met het water en/of citroensap).
    saffraan, geweekt in een beetje water of citroensap
  • Blus nu eventueel met pastis en laat de alcohol verdampen.
    1 scheutje pastis
  • Voeg de bouillon toe samen met de steranijs en laat alles 45 minuutjes sudderen.
    1 L kippen of groentebouillon, 1 steranijs
  • Mix de soep fijn en voeg de room toe. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
    50 ml room
  • Werk af met het achtergehouden groen van de venkel.
Trefwoord venkel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.