Tiramisu, een dessert dat iedereen wel kent en waar er ook vele recepten voor bestaan.
Je kan er dan ook mee variëren door er bijvoorbeeld in het seizoen lekkere aardbeien aan toevoegen of een andere likeur gebruiken.

Nee een echte zoetebek kan je me niet noemen. Al bak ik wel vaak eens een cake, taart, … 😀
Als het om zoet gaat in de zomer dan eet ik wel graag eens een lekker fris ijsje en tiramisu staat ook absoluut in de top 5 van mijn favoriete desserts. Zeker als er een frisse toets in is verwerkt zoals aardbeien.
Ik ben er zeker van dat deze tiramisu ook in jouw top 5 zal komen.
Je kan naargelang het seizoen ook kiezen voor bosbessen, rode bessen, frambozen, abrikozen, perziken enz… Vers fruit geeft een extra frisse smaak aan het dessert.
Geen fan van amaretto? Gebruik dan ook eens Licor 43 bijvoorbeeld of een andere likeur die je wel lekker vindt.
Al even fris en fruitig is deze yoghurt pannacota met kersen (of aardbeien, …). Ipv room gebruiken we hier yoghurt om het extra licht te houden.
Zo, en nu aan de slag!

Let op! Er worden hier rauwe eieren gebruikt. Gebruik eventueel (zelf) gepasteuriseerde eieren.
Tiramisu
Wat heb je nodig?
- 500 g mascarpone
- 3 eieren
- 50 g suiker
- 20 lepelkoekjes
- 1 tas sterke koffie (espresso)
- 6 el amaretto
Wat moet je doen?
- Scheid de dooiers en eiwitten.
- Klop het eiwit op met de helft van de suiker (25 g)
- Klop de dooiers luchtig op met de andere helft van de suiker (25 g) (bleekgeel)
- Roer de mascarpone los en voeg toe aan het dooier mengsel samen met 3 eetlepels amaretto
- Voeg nu ook de opgeklopte eiwitten toe en meng voorzichtig tot een luchtig geheel.
- Doe de koffie en amaretto in een schaal en dop de koekjes erin.
- Leg 10 koekjes op de bodem van de schaal. Lepel de helft van het mascarpone mengsel gelijk over de koekjes.
- Wil je aardbeien toevoegen, dan voeg je deze vervolgens toe gevolgd door opnieuw een laag koekjes en mascarponemengsel.
- Werk af met opnieuw fruit of cacao.