Je kan niet altijd een stoofschotel op tafel zetten of uren in de keuken doorbrengen. Als je afgepeigerd na het werk, de file, … thuiskomt wil je soms nog maar één ding: voetjes onder tafel en iets lekker eten. Met deze snelle Thaise viscurry scoor je ongetwijfeld. De ingrediëntenlijst is overzichtelijk, en het is op een half uurtje klaar. (op voorwaarde dat je de wortels en courgettes in een foodprocessor kan raspen)

Een heerlijk geurende curry, dat smaakt altijd. Of het nu zomer of winter is.
De rode currypasta zou je zelf kunnen maken, maar laten we eerlijk zijn, daar heb je ook niet altijd tijd of zin voor. Er bestaan verschillende merken, zoals Blue Elephant , Go-Tan, Conimex , …die zeker een goed alternatief zijn.
Ook al ben je geen visliefhebber, dan nog zal je zeker en vast smullen van deze curry. Gebruik voor deze Thaise viscurry een stevige vis die niet snel uit elkaar valt zoals heek, zeewolf, koolvis of gamba’s. Kijk voor duurzame vis naar het juiste keurmerk.
Als je geen foodprocessor hebt waarmee je de groentjes kan raspen, heb je wat meer tijd nodig. Een goed alternatief is dan bijvoorbeeld om voorverpakte wokgroentjes te gebruiken.
Heb je nog wat mosseltjes over, doe ze er gerust bij. Zelf serveer ik deze curry met rijstnoedels, maar het kan uiteraard evengoed met rijst.

Thaise viscurry
Wat heb je nodig?
- 2 à 3 el olie zonnebloem, arachide, …
- 2 wortels in dunne reepjes of geraspt
- 2 courgettes in dunne reepjes of geraspt
- 1 à 2 el Thaise rode curry pasta
- 1 à 2 limoenblaadjes
- 1 à 2 tl fijne kristalsuiker
- 2 à 3 tl vissaus
- 1 blik (400ml) kokosmelk
- 8 kleine visfilets of 350 g stevige vis
- enkele kerstomaatjes
Afwerking
- verse koriander
- 100 g rijstnoedels
Wat moet je doen?
- Verhit de olie in een wok of koekenpan.
- Voeg de groenten toe en roerbak 2 à 3 minuten tot ze gaar zijn. Haal ze uit de wok en zet ze even apart.
- Voeg de currypasta in de pan, en roerbak 30 sec. Zo komt al het aroma los. Wat een fantastische geur.
- Doe de suiker, limoenblaadjes, vissaus, kokosmelk erbij en laat op een zacht vuurtje 3-4 min koken voor de vis erbij en laat opnieuw enkele minuutjes sudderen tot de vis gaar is.
- Schep de groente en de kerstomaatjes er voorzichtig terug door.
- Serveer met de rijstnoedels of rijst en koriander of peterselie en of Thaise basilicum
Altijd handig om in een korte tijd iets lekkers op tafel te toveren!
Liefs
Christine