
Cheesecake
met abrikozen
We zouden het bijna vergeten, maar Pasen komt stilaan nabij. De kans zal klein zijn dat we Pasen dit jaar met de hele familie zullen kunnen vieren. Maar waarom zouden we toch niet een speciaal ontbijt, brunch of lunch voorzien. En niet te vergeten een heerlijk dessertje.
Persoonlijk vind ik dat deze cheesecake perfect past op de paastafel. Een zonnig fris dessert of 4 uurtje. De tijd van verse abrikozen is kort, maar met abrikozen uit blik gaat het ook perfect. Laat ze ze wel goed uitlekken.
Je kan deze taart in een ronde taartvorm maken of een rechthoekig bakblik, met abrikozen of kersen, … Varieer er op los.
Say cheese
for all the little things
you are grateful about
📷


Cheesecake met abrikozen
Materiaal
- taartvorm
Wat heb je nodig?
Deeg
- 150 gr bloem
- 75 gr zelfrijzende bloem
- 90 gr boter in blokjes
- 55 gr suiker
- 4 el water of citroensap
Vulling
- 1 kg plattekaas
- 150 gr suiker
- 4 eieren
- 1,6 dl room
- 45 g maizena
- geraspte schil van 1 citroen of limoen en sap van 1 citroen
- 1 blik halve abrikozen op sap of siroop (groot blik)
Amandeltopping
- 50 g boter in blokjes
- 2 el suiker
- 50 g boter in blokjes
- 20 g amandelschilfers
Wat moet je doen?
Deeg
- Zeef bloem en zelfrijzende bloem in kom.
- Wrijf de boter er doorheen. (gewoon met haak is ook in orde).
- Voeg de suiker en voldoende water of citroensap toe tot er een zacht deeg ontstaat.
- Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier en leg het in de bakvorm ( ⦰26cm of 20x30cm)
- Zet 10 minuten koel weg.
Amandeltopping
- Maak de amanteltopping door de bloem met de suiker te mengen, de boter erdoorheen te wrijven en de amandelschilfers toe te voegen. (het moet wat kruimelig zijn) Zet opzij.
Vulling
- Klop de kwark en suiker romig. Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Voeg de room, bloem, maïzena citroensap en citroenschil toe.
- Giet de vulling in de vorm en
- Leg de abrikozen op de vulling en verdeel de amandeltopping erover.
- Bak 50 tot 55 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven
- Laat de kwarktaart volledig afkoelen.