Later dan voorzien nog eens tijd om iets te publiceren. Een “Mega Mindy”-taart maken voor een 5 -jarig meisje heeft uiteraard voorrang.
Lokale en/of landelijke producten: ik geef toe dat ik in België hier veel meer op de herkomst van bepaalde voedingsmiddelen zou moeten letten, maar in Spanje heb ik er zeker geen moeite mee. Uiteraard komt dit vooral omdat Spanje veel groter is dan België, ze een variatie hebben van verschillende klimaten, en ze dus ook over een grote variëteit beschikken van landelijke/lokale producten: grote tomaten die ook naar tomaat smaken (een Belgische serretomaat heeft toch minder smaak), sinaasappelen, perziken, meloenen, kersen, olijven, wijn, ham,… De perziken die je hier nu vaak in de winkel ziet liggen, ja die komen dus uit Spanje.
En dan niet te vergeten ook kaas! Heel bekend is natuurlijk de Manchego uit La Mancha, of misschien ook wel de blauw geaderde Cabrales uit het Picos-Gebergte in Asturië. Ik geef toe dat ik de Cabrales dus ook in België koop, hoewel we hier ook lekkere Belgische kazen hebben.
Ook in Extremadura is er volop kaas en in de stad Trujillo is er zelfs jaarlijks het kaasfestival: Féria del Queso.
En ja uiteraard hebben we ook kaas meegebracht uit Spanje. Gekocht bij Finca ” El Rañal” zelf. Een paar kilometer van ons verblijf. Dus heel plaatselijk. Ze bieden 4 soorten aan, en ja alle 4 hebben we ze meegebracht: een zachte geitenkaas, en 3 harde geitenkazen: met pimentón, in olijfolie, en natuur.
Onderstaande zachte geitenkaas heeft de structuur die een combinatie heeft tussen ricotta, mozarella en feta en die ik dan ook gebruik zoals die kazen. Ook de smaak zit er zo een beetje tussenin. Jammer maar hij is al op.
Wat maak ik hier zoal mee?
- Hartige cake
- Bieten-geitenkaassalade
- Auberginepakketjes
- Als beleg op een heerlijk broodje
- Op pizza,
- ….
Recept hartige cake: nog steeds een succes sinds juli 2012
Wat heb je nodig?
Heerlijk met een zomerse sla.
Een hartige cake, klinkt anders maar ziet er alleszins niet slecht uit!