Walnotentriangels

Deze broodjes zijn heel gemakkelijk te maken, en geven je ontbijt of lunch direct een speciale touch.
Als ik zie naar andere blogs zijn ze inderdaad zeer populair. Het originele recept kan je vinden via De keuken van Levine.  Lekker bij een kaasschotel, maar eigenlijk altijd wel. Het recept is goed voor 8 broodjes. Ik maak altijd het dubbele en vries ze dan in. Zo heb je zeker voldoende voorraad.
De leuke papiertjes heb gevonden via pinterest. Ze zijn eigenlijk bedoeld als wikkel voor een Frans brood, maar ze misstaan hier ook niet vind ik. Nog een leuk labeltje en koord om het af te werken. Laat de gasten maar komen.

 

Wat heb je nodig?
Deeg

500 gram gebuild meel/lemairemeel*
7 gram droge gist
8 gram zout
10 gram walnootolie
300 gram water, 20 – 25 °C
 
Vulling
90 gram walnoten, in stukjes gebroken

Verder
havervlokken voor de bovenkant
zonnebloemolie om kom, handen en werkplek in te vetten
springvorm, 24 – 26 cm Ø, ingevet
bakplaat, bekleed met bakfolie op bakpapier
* je kunt ook 300 gram tarwebloem en 200 gram volkorenmeel gebruiken
 
Wat moet je doen?

Werkwijze deeg in een standmixer kneden

Doe alle ingrediënten voor het deeg in de kom, roer eventueel met een pollepel door elkaar en kneed met de deeghaak in 10 – 15 minuten tot een soepel deeg dat van de wand van de kom loslaat. Kneed de walnoten erdoor.

Het deeg is goed gekneed als je er een vliesje van kunt trekken: vet je handen in met wat zonnebloemolie en neem een klein bolletje (formaat golfbal) van het deeg af. Trek het deeg voorzichtig al ronddraaiend uit tot een vliesje (denk aan een kauwgombel). Als het deeg snel scheurt is het nog niet goed gekneed. Kneed dan nog een paar minuten en probeer het weer.

1e rijs

vorm het deeg tot een bal en doe het over in een licht met zonnebloemolie ingevette kom, 1 x keren zodat alle kanten met wat olie bedekt zijn. Dek de kom af en laat het deeg op kamertemperatuur in 45 – 60 minuten in volume verdubbelen. Het deeg is goed gerezen als je er met een vinger in prikt en het gat blijft staan.

Vormen

stort het deeg op een licht met zonnebloemolie ingevette werkplek. Druk de lucht eruit
(= doorslaan). Bol het deeg losjes op en laat het ± 15 minuten afgedekt liggen. Leg het deeg in de springvorm en druk het plat zodat het de hele bodem bedekt. Zorg ervoor dat het deeg overal even dik is. Snijd het deeg met een deegsteker in 8 gelijke stukken. Haal de rand van de springvorm. Bestrijk de bovenkant van ieder stuk deeg met een kwastje met wat water. Strooi de havervlokken op een bord of bakplaat en druk de natgemaakte stukken deeg erin.

2e rijs

verdeel de triangels een paar centimeter uit elkaar over een bakplaat. Dek het deeg af en laat de deegstukken in 45 – 60 minuten tot bijna in volume verdubbelen. Het deeg is genoeg gerezen als je er met een vinger op drukt het veert langzaam terug.

Oven voorverwarmen

verwarm tijdens de 2e rijs de oven voor op 220 °C (boven- en onderwarmte). Als je met hete lucht wilt bakken verlaag dan de temperatuur met 20 °C of volg de gebruiksaanwijzing van de oven.

Bakken

bak de broodjes in ± 20 minuten gaar en bruin. Laat de broodjes op een rooster afkoelen.

Deze broodjes kunnen ingevroren worden. Laat ze ontdooien en piep ze voor het serveren in ± 5 minuten op in een op 200 °C voorverwarmde oven zodat de korst weer knapperig wordt.

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Sarah TL schreef:

    Zelf eet ik ook zeer graag broodjes met zaden of noten, dus dit is wel eens een idee om zelf uit te proberen. Leuke wikkelpapiertjes trouwens!!

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.