Extramedura : Sierra de Gata

Het is even stil geweest op mijn blog, en dat had alles te maken met mijn vakantie.

https://i0.wp.com/media-cache-ak0.pinimg.com/originals/ec/d9/ff/ecd9ffe1f5b6384397dab71ec0c1f5cf.jpg?resize=312%2C320 

We zijn, hoe kan het ook anders, naar Spanje getrokken, meer bepaald richting Extremadura, en hebben er  de streek van Sierra de Gata verkend.
Daar verbleven we bij Gwen en Bart op het hele leuke finca Las Cañadas. 
Een aards paradijs van rust en stilte, met op de achtergrond de schaapjes die je regelmatig even komen begroeten. Een goede uitvalsbasis om wandelingen te doen, of om gewoon even niks te doen, de plaatselijke marktjes te bezoeken, en wat cultuur op te snuiven.

Safaritent
Finca las Cañadas
De schaapjes
Ons terras

Extremadura is tot hiertoe bespaart gebleven van het massatoerisme. Geen grote anonieme all-in hotels, al heb je er ook vestigingen van de NH-hotels en Paradores die op unieke locaties zijn ondergebracht,maar dat laten we aan ons voorbij gaan. 
 
Gieren spotten, ooievaars, gezellige stadjes en dorpjes bezoeken,…

En uiteraard niet te vergeten de fantastische producten waarvoor deze regio ook voor bekend staat: Jamón Iberico, Queso de Cabra (geitenkaas) bijvoorbeeld van de lokale boerderij El Rañal, pimentón uit La Vera, kersen uit de Jerte vallei, olijfolie uit Las Hurdes, wijn, likeur van eikels,  …

Een voordeel als je met de wagen naar Spanje trekt: dan kan je dit allemaal meebrengen, zodat je er thuis verder van kan genieten. Dit zal de komende weken zeker nog uitgebreid aan bod komen!

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Sarah TL schreef:

    Ik vond het hier inderdaad al stil, maar daar heb je wel een hele goeie reden voor! Zo te zien en te lezen hebben jullie een fijne vakantie gehad, toffe foto's.

  2. Anke schreef:

    Absoluut! Een aanrader.

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.