Voetbal en gehaktbroodjes een ideale combinatie tijdens het WK. Een heerlijke snack of je nu supporter bent of niet.
Geef er je eigen touch aan door te variëren met specerijen. Lekker met een dipsausje of eenvoudig met sweet chilisaus. Het deeg hoeft niet eerst te rijzen zodat ze best snel klaar zijn. Heb je weinig tijd? Maak er ineens genoeg en vries ze in. Zo heb je er steeds in voorraad voor de volgende match.

Wat heb je nodig voor deze gehaktbroodjes? (20 stuks)
150 g ongezouten boter
400 g bloem
5 g zout
250 ml water
450 g gehakt
2 sjalotjes, geraspt
2 teentjes knoflook, geraspt
20 g koriander
6 g ras el hanout
3 g komijn
0,5 (of 0,6) g gemalen saffraan (1 capsule)
Wat moet je doen?
Voor het deeg
Doe eerst de boter samen met de bloem en zout in een kom van de foodprocessor of keukenmachine. Zet dan de foodprocessor aan en voer er beetje bij beetje het koude water bij tot een soepel deeg. Verpak vervolgens het deeg in plastiek folie en leg het deeg in de koelkast terwijl je verder gaat met de vulling.
Voor de vulling
Doe voor de vulling het gehakt in een kom samen met de geraspte sjalot en knoflook, koriander, ras el hanout, komijn en saffraan en meng goed.
Haal dan het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkplek. Snij er vervolgens vierkantjes uit van ongeveer 7×7 cm.
Verwarm intussen de oven voor op 200°C.
Leg in het midden 25 gr gehakt op en vouw de hoekjes over het gehakt. Maak zo ongeveer 20 bolletjes. Leg ze met de sluiting op een bakplaat bekleed met bakpapier. Doreer ze nog met een borstel met losgeklopt ei voor een mooie kleur.
Bak dan de gehaktbroodjes zo’n 40 tot 50 minuten. Serveer de gehaktbroodjes warm of koud.

Dit recept is gebaseerd op de gehakt broodjes bij Kooksmutsjes, maar naar eigen smaak aangepast.
Één reactie Voeg uw reactie toe