Welkom op mijn blog. Laat je inspireren met eenvoudige en lekkere gerechten. Van soep tot brood, van hapjes tot dessert. Laat zeker eens een reactie achter.
info@donnacaramella.be
Tips voor de feestdagen
Tips voor de feestdagen December is de feestmaand bij uitstek. En ja je kan er niet omheen. Lekker eten maakt daar inherent deel van uit want het brengt mensen samen. Ben jij gastvrouw of gastheer van dienst? Dan volgen hier alvast enkele tips voor de feestdagen. De meeste dingen zijn op zich wel evident, maar…
Varkenshaasje “Wellington”
Varkenshaasje “Wellington” Een varkenshaasje is een erg dankbaar stukje vlees dat net zoals kip bij iedereen in de smaak valt. Je kan er tevens alle kanten mee uit. Ook voor de feestdagen is het een ideaal stukje. We kiezen hier dan wel voor een varkenshaasje “Iberico” om het nog iets specialer te maken. Lekker mals…
Feestelijk mosselhapje
Feestelijk mosselhapje Eenvoud dat is ook hier weer het sleutelwoord voor dit feestelijk mosselhapje. Je kan het bovendien, jawel, ook volledig al voorbereiden. Op het einde nog juist een beetje opwarmen en je kan aan tafel.
Zalm Tataki
Zalm Tataki Met een mooi stukje zalm kan je alle kanten uit. En hoewel gerookte zalm heel lekker is, wil je soms toch ook eens iets anders. Deze zalm Tataki ziet er niet alleen fantastisch uit, het is ook een erg lekker voorgerechtje dat je helmaal vooraf kan voorbereiden.
Gestoomde oesters
Gestoomde oesters met pittige salsa Nog 43 dagen tot Kerst. 🎄 Ben jij ook al bezig met je feestmenu’s samen te stellen? Gerechten al eens uit te testen? Hier begint het stilletjes aan wel te kriebelen. 🧑🏻🎄Welke stijl, keuken, … is het met heel de familie of alleen? Koken voor een grote groep pak je…
Pompoen gnocchi met gorgonzola
Pompoen gnocchi met gorgonzola Het is herfst… en dat kunnen we in Andalusië ook voelen. Sneller donker, koudere avonden en nachten en momenteel een sterke koude wind. Dus maken we het gezellig binnen. Kachel aan, kokkerellen, … Pompoen en champignons zijn voor mij zowat synoniem voor de herfst. In het verleden heb ik reeds een…