Back to basics: plannen voor 2020

Back to basics. Een vreemde titel op het eerst zicht, maar het zal snel duidelijk worden.

Door een nakende verhuis heb ik onlangs 13 jaargangen van Delicious magazine uitgezocht. Eerste nummer was van december 2006. Het viel me op dat er toen nog geen artikels waren over vegan of glutenvrij hoewel er zeker recepten bij zaten die dat toen ook al waren. Alleen werd daar niet expliciet zo veel aandacht aan besteed.

back to basics

Uiteindelijk heb ik een eerste selectie gemaakt. Je kent dat wel: pagina’s uitscheuren, in een mapje steken. Er zal wellicht nog een tweede ronde volgen. Want hoeveel recepten voor courgettepannenkoeken, kipcurry of lamsbout heb je eigenlijk nodig? Er zijn maar 365 dagen in een jaar (nu ja in 2020 zijn er dat 366). En geef toe, je zal wel meer dan 1 keer een spaghetti bolognaise eten.

Maar als ik dan mijn blog bekijk, blijkt dat die eigenlijk nog maar weinig van deze “basic” recepten bevat. Tijd om dus back to basics te gaan en hier werk van te maken in 2020. Dat lijkt me een goede rode draad. Van basis broodrecepten tot visrecepten. Want ik wil dat iedereen inspiratie kan terugvinden: van de beginnende kok of bakker tot de ervaren kok of bakker.

En verder gaan we gewoon verder op hetzelfde elan: weinig moeite, veel effect en uiteraard ook nog vele Spaans geïnspireerde recepten.

Nu al zin om er in te vliegen? Dan zijn hier alvast enkele basisrecepten.

Alvast enkele basisrecepten

  1. Home made pasta
  2. paella
  3. Soezenbeslag

Wat zijn jullie plannen voor 2020?

groetjes

Één reactie Voeg uw reactie toe

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.