Salade van tomaten – nectarine en burrata

Salade van tomaten – nectarine en burrata

We kunnen volop genieten van heel veel seizoensproducten. Er is echt geweldig veel keuze. Tomaten die horen gewoon bij de zomer. Er zijn tegenwoordig heel veel soorten op de markt dus maak zeker eens een mix van al die bijzondere tomaten en kerstomaten.

salade van tomaten en nectarine

Alleen al van deze kleuren op je bord wordt je vrolijk. Deze salade van tomaten – nectarine en burrata is een geweldige combinatie van zoet en zout.

Bovendien gaan we de nectarines nog eerst even grillen. Hierdoor krijgen ze nog een intensere diepe smaak die perfect past bij de serranoham en de romige burrata.

Meer dan een beetje olijfolie en balsamico azijn heeft deze salade zeker niet nodig.

Kies voor een lekkere olijfolie zoals Picual of Cornicabra. Kijk naar het smaakprofiel van de olijfolie. De ene olijfolie is namelijk meer geschikt voor salades dan andere.

Probeer ook zeker eens een aantal speciale tomatensoorten voor wat afwisseling. Dat geeft deze salade wat extra smaak en structuur. Ik snij ze ook in verschillende vormen: kwartjes, schijfjes, ..

Voor deze salade kies ik graag eens voor de romige burrata. Burrata is eigenlijk mozarella gevuld met room en mozarella blokjes.

Als je liever gewone mozzarella wilt gebruiken, dan kan dat natuurlijk ook. Naast mozzarella kan je ook kiezen voor verse geitenkaas of feta. Kortom er zijn tal van mogelijkheden.

Smakelijk
tomaten perziken salade

Salade van tomaten en gegrilde nectarines

Een heerlijke frisse salade van seizoensproducten
No ratings yet
Gang Salade
Keuken Europees
2
313 kcal

Materiaal

  • grillpan

Wat heb je nodig?
  

  • 2 nectarines
  • 2 middelgrote tomaten of een mix van tomaten
  • 4 – 6 sneetjes serranoham
  • 150 g burrata uitgelekt gewicht
  • ½ zakje gemengde salade
  • basilicum
  • olijfolie
  • balsamicoazijn

Wat moet je doen?
 

  • Snij de nectarines (of perziken) in 4 en gril ze aan beide kanten in een klein beetje olijfolie.
    2 nectarines
  • Snij intussen de tomaten (liefst verschillende soorten) in verschillende vormen. Kwartjes, schijfjes, blokjes. .. Dit geeft meer structuur aan de salade.
    2 middelgrote tomaten of een mix van tomaten
  • Schik de gemengde salade op een groot bord en schik de tomaten en perziken erop samen met de serranoham.
    4 – 6 sneetjes serranoham, 1/2 zakje gemengde salade
  • Scheur de burrata open en verdeel over de salade.
    150 g burrata
  • Werk af met basilicum, olijfolie, balsamico en eventueel peper en zout naar smaak.
    olijfolie, balsamicoazijn, basilicum

Voedingswaarde

Calories: 313kcal | Carbohydrates: 27g | Protein: 18g | Fat: 20g | Saturated Fat: 11g | Polyunsaturated Fat: 0.2g | Monounsaturated Fat: 0.1g | Cholesterol: 55mg | Sodium: 97mg | Potassium: 753mg | Fiber: 6g | Sugar: 22g | Vitamin A: 2901IU | Vitamin C: 34mg | Calcium: 422mg | Iron: 1mg
Trefwoord cherrytomaten, nectarine, perzik, tomaat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

Één reactie Voeg uw reactie toe

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.