Feta zelf marineren? Kinderspel!

Je kent ze wel, de potjes gemarineerde feta uit de supermarkt. Heel lekker, maar waarom  zou je deze gemarineerde blokjes niet eens zelf maken?  Je hebt er weinig voor nodig en je hoeft ervoor helemaal geen keukenprins(es) te zijn.
Meer nog, je stopt er de kruiden en specerijen in die jij lekker vindt.
Gebruik wel een olijfolie van goede kwaliteit… je kan deze olie nadien namelijk nog gebruiken om bijvoorbeeld te dippen of vinaigrette te maken. De olie heeft dan ook al deze heerlijke smaken opgenomen. Je hoeft enkel een weekje te wachten zodat de smaak zich kan ontwikkelen. En dat is wellicht nog het moeilijkste!

Gemarineerde feta

Deze gemarineerde kaasblokjes zijn trouwens ideaal om ook de kinderen aan het werk te zetten en samen lekker te koken.  Je kan dit trouwens ook perfect met andere soorten kaas doen: harde geitenkaas, manchego, oude kaas,  … wat je zelf maar lekker vind.

En met nog een mooi lintje rond en een labeltje is dit trouwens nog een leuk zelfgemaakt culinair cadeautje. Stop er dan wat crackers bij om het geheel af te maken. Maar nu aan de slag!

Wat heb je nodig voor de gemarineerde feta?

2 glazen bokalen

Marinade

pakje fetakaas of andere soort kaas
olijfolie
kruiden: tijm, rozemarijn, zijn altijd lekker, afhankelijk van het soort kaas kan je dit aanpassen.
enkele bolletje zwarte peper

Wat moet je doen?

Snij de feta of andere gekozen kaas in blokjes. Doe de blokjes  samen met de uitgekozen kruiden en specerijen in de glazen bokalen.

Overgiet vervolgens alles met de olijfolie en laat alles rustig marineren. Na een weekje is de kaas op smaak en kan je genieten van je zelfgemaakte gemarineerde blokjes kaas.

Gebruik de feta om een salade op smaak te brengen, in pasta, bruschetta, …
Een lekker hapje met aubergine bijvoorbeeld.

smakelijkgroen

Print Friendly, PDF & Email

Één reactie Voeg uw reactie toe

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.