Lekkere wafeltjes met minder schuldgevoel… dat kan. Het bevat minder calorieën en het is ook nog eens geschikt voor diabetici. Mooi meegenomen toch?
Ik mocht onlangs een pakje Zūsto uittesten en dacht meteen aan deze wafeltjes. Een lekker tussendoortje, maar ja… moeilijk om te weerstaan. En we weten allemaal dat we met alles niet mogen overdrijven: vet, suiker, … het houd ieder van ons wel bezig.
Wat ik ervan vond dat kom je hier te weten.

De smaak en structuur
Iets wat me vaak zorgen baart is hoe zit het met de smaak? Proef je niet dat het zonder suiker is?
Wel nee, je merkt echt geen verschil. Dat is toch al een mooie eigenschap. De structuur blijf hetzelfde.
Gebruik van Zūsto
Zūsto is eenvoudig in gebruik: je moet niets omrekenen in een recept: 100 g suiker is 100 g Zūsto. Dat is al een meevaller. Geen vergissing mogelijk met het omrekenen. Je kan dus heel eenvoudig je recepten blijven gebruiken.
Je mag het wel niet rechtstreeks met boter mengen ivm klontervorming, dus soms moet je even de werkwijze aanpassen, maar dat is echt maar een kleine moeite en eens je dat gewoon bent kinderspel.

Prijs
Met 9, 99 euro per kg is Zūsto zeker niet goedkoop in vergelijking met gewone suiker.
Als je uiteraard moet opletten op je calorieverbruik of suiker, neem je dat er wellicht graag bij. Zo kan je blijven genieten van je favoriet dessert of tussendoortje.
Waar te koop?
Het meest eenvoudige is om het via de webshop zelf te bestellen.
En nu? Aan de slag!

Recept: op basis van Basic patisserie, Christophe Declercq, Lannoo, ISBN 978 209 9553 4
Wafeltjes
Wat heb je nodig?
- 150 g suiker of ZUSTO
- 125 g zachte boter
- 225 g bloem
- 2 eieren
- 1 g zout
- 5 g bakpoeder
- vanille
Wat moet je doen?
- Meng de zachte boter goed met de suiker, vanille en zout.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe gevolgd door de gezeefde bloem samen met het bakpoeder.
- Vul een spuitzak met het deeg en spuit in het voorverwarmd wafelijzer hoopjes van het deeg.
- Bak de wafeltjes goudbruin
Klop de boter zeer luchtig met de vanille en zout, en klop apart de eieren op met de Zusto. Voeg dan pas bij elkaar.
Kan ik dit beslag gebruiken om hartjes wafeltjes te maken ook? 🙂
Ik heb het zelf nog niet uitgetest. Hartwafeltjes zijn meestal dunner. Dat is het enige waar je in principe rekening mee moet houden. De wafeltjes zijn ook zacht. (je moet ze wel bewaren in bijvoorbeeld metalen doos, in het begin na het afkoelen gaan ze nog hard zijn, maar ze worden dus zacht)
Mijn variatie
150 bloem+75 amandelpoeder
En 120 zusto, als diabeet minder zoet gewoon.
Ik heb boter romig geroerd met vanille en zout, eieren toegevoegd, alle droge ingrediënten samen gezeefd en toegevoegd.
Geen probleem met klonters.
Zalig gesmuld