Wat heb je nodig?
190 gr zachte boter
190 gr fijne suiker
190 gr bloem
3 grote eieren
zaden uit 10 kardemompeulen
1 tl bakpoeder
1/4 tl zout
25 ml zure room
1 tl vanilleextract (dat ik heb vervangen door de zaadjes van een 1/2 peul)
Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 170°C. Vet een cakeblik in met boter en bestuif met bloem. (zelf gebruikte ik een siliconenvorm, en dan is dat niet nodig)
Klop de boter, zaden en suiker licht en romig. Voeg de eieren er 1 voor 1 aan toe en klop telkens goed.
Zeef de bloem, bakpoeder en zout samen en klop ze in 2 porties door het kardemommengsel.
Meng ten slotte de zure room en vanille-extract (of zaadjes) erdoor.
Giet het beslag in het blik en bak 50-60 minuten. (doe de priktest).
Laat hem volledig afkoelen op een rooster.
Na 50 minuten heb ik de cake afgedekt met aluminiumfolie omdat hij wat donker werd en nog niet helemaal gaar. Dat is uiteraard heel ovenafhankelijk.