Hop hop hop: Paaspopcakejes

Schattig is het minste wat je kan zeggen over deze cakejes. Ze ogen niet alleen super mooi als decoratie op je feesttafel ze zijn ook een leuk cadeautje en uiteraard zijn ze ook gewoon lekker. Tover een klein cakebolletje om tot deze paastraktatie!

paaspopcakeklein

Wat heb je nodig?

Je favorite cakerecept of cakemix
Chocolade of Candymelts
Decoratie: mini marshmallow, meringue of suikerpasta

Wat moet je doen?

Ik maak steeds de popcakes met een speciaal daarvoor ontworpen toestelletje. Heel handig en je cakejes zijn snel klaar. Je kan zo een toestel bijvoorbeeld bestellen via bol.com.

Terwijl de cakejes afkoelen kan je starten met de decoratie.

De voetjes:
Ik heb hiervoor een sjabloon gebruikt van bakerella.
Steek het sjabloon in een plastiek mapje.
De voetjes zijn gemaakt van witte en melkchocolade maar je kan hiervoor ook candymelts gebruiken. Let op: Chocolade moet je steeds tempereren zodat je een mooie glans krijgt. Dit geld niet voor candymelts. Het verschil is uiteraard ook de smaak!

Doe de gesmolten chocolade of candymelts in een spuitzakje.Spuit eerst de binnenkant van de voetjes laat even opdrogen, en doe dan volledig het voetje.

Maak ook het staartje: ik had hiervoor nog mini meringues.  Als je deze tegenkomt, zeker kopen. Je kan het vaak als decoratie gebruiken op je dessert. Zo niet, kan je ook zelf een staartje maken van witte suikerpasta of mini marshmallows.

Intussen zijn de cakebolletjes wellicht voldoende afgekoeld en kan je ze onderdompelen in de chocolade (of candymelts). Versier ze direct met het staartje en de voetjes en zet ze in een mini cakecupje.

smakelijkgroen

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.