Aspergesoep

 

Aspergetijd! Het witte goud… tijd om deze bijzondere groente volop op het menu te zetten. Asperges à la Flamande, of met een heerlijke holandaise saus, met delicate grijze garnaaltjes of een gepocheerd eitje, met pasta… de mogelijkheden zijn weer talrijk.

Waarom eens niet dit lekkere soepje uittesten.

aspergesoepblog

Wat heb je nodig?

1 kg asperges (als ik er maak, maak ik er ineens een grote portie van!)
2 kleinere aardappelen (of 1 grote) voor de binding
2 preistengels, enkel het wit!
1,5 liter groentebouillon
scheutje witte wijn
room

garnituur

gekookte eitjes in fijne stukjes
gekookte ham ook in fijne stukjes
bieslook, of daslook

Wat moet je doen?

Begin met het schillen van de asperges. Breek het onderste harde deel af. Gooi de schillen en de uiteinden niet weg! We gaan deze eerst gebruiken om extra smaak te geven aan de soep. Kook de schillen en uiteinden in een deel van de groentebouillon.
(Ongeveer 15 minuten)

Schil intussen de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Maak ook de preistengels schoon en snij ze ook in kleinere stukjes. Snij de asperges in 3.

Verwarm boter in een grote pot en voeg de stukjes aardappel en prei toe. Laat rustig stoven. Voeg ook de asperges toe. Stoof even mee en blus met een scheutje witte wijn.

Zeef de groentebouillon en voeg toe.
Breng alles aan de kook tot de asperges gaar zijn. Haal enkele puntjes uit de soep en pureer de rest. Voeg indien gewenst wat room toe en de aspergepunten.

Schep de soep in kommen en verdeel het garnituur erover.

smakelijkgroen

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.