Hazelnootbolletjes

Ik denk niet dat er een koekje bestaat dat nog gemakkelijker te maken is dan dit. Geen gedoe met uitrollen of uitsteken. Zelf ben ik wel zo een pietje precies dat ik de bolletjes afweeg maar dat hoeft uiteraard niet 🙂 Ik heb ze echter graag van dezelfde grootte.

In een mum van tijd heb je een hoop koekjes die je kan serveren bij de koffie als er bezoek over de vloer komt. Of gewoon, voor jezelf!

hazelnootbolletjes2

Wat het je nodig?

200 g zachte boter (ongezouten)
75 g suiker
1 eidooier
300 g bloem
60 gemalen hazelnoten
snuifje zout
poedersuiker om af te werken

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 160°C.

Klop de boter en suiker tot een romige massa. Voeg de dooier en het snuifje zout toe.
Zeef de bloem erbij en klop verder, gevolgd door het hazelnootpoeder.
Meng tot een glad deeg.

Verdeel het deeg in bolletjes (10 gr of walnootgrootte) en leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier.
Bak de koekjes 10 tot 15 minuten en laat ze afkoelen op een rooster.

Bestuif ze nadien met poedersuiker.

smakelijkgroen

Print Friendly, PDF & Email

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.