Eind september vorig jaar, opende in Noeveren (gelegen in de gemeente Boom) het restaurant “In de Root”, wat niet meer wil zeggen dan “in de rij”.
Het stond al lang op mijn lijstje om te bezoeken, en het heeft me nog meer verrast dan ik had verwacht.
In een oud huisje dat dateert uit 1909 serveren Jan en Gladys authentieke gerechten uit grootmoeders keuken. Een beperkte vaste kaart aangevuld met de weeksuggesties.
De vaste kaart biedt onder meer de lokale specialiteit: “De Schep”: paardenstoofvlees. Ook de vol-au-vent ontbreekt niet en aan de vegetariërs wordt gedacht met de vegetarische pasta. Wie geen grote honger heeft kan echter ook kiezen voor een boterham op de pan (wordt geserveerd op een speciaal daarvoor ontworpen dakpan) of een dagsoep.
De zoetebekken worden dan weer verwent met een stukje taart, ijs, pannenkoeken of wafels.
Binnen is er plaats voor ongeveer 30 personen, en in de zomer is er buiten plaats voor een 15-tal personen.
Wie eens wil terugkeren naar het verleden enlekker wil eten, kan ik dit kleinschalig restaurant enkel maar aanraden.
Voor meer info: www.inderoot.be en op Facebook (worden de weeksuggesties ook steeds meegegeven)