Wat heb je nodig?
langwerpige cakevorm (of broodvorm)
500 gr bloem
20 gr verse gist
1/4l lauwe melk (ik heb maar heel weinig melk gebruikt)
80 gr suiker
100 gr rozijnen
eventueel rum
100 zachte boter
2 eieren
2 kl vanillesuiker
geraspte schil van 1 onbehandelde citroen
snuifje zout
confituur van rode vruchten naar keuze
4 el gesmolten boter
poedersuiker
Wat moet je doen?
Zeef de bloem in een mengkom en maak in het midden een kuiltje. Los de verkruimelde gist op in een scheutje warme melk. Roer de gistmelk en 2 koffielepels suiker geleidelijk aan door de bloem met een vork. Laat afgedekt 15 minuten rijzen op een warme plek.
Week de rozijnen in een scheutje rum. (als je rum gebruikt)
Verwarm de oven voor op 180° C.
Beboter de cakevorm en bestuif met bloem.
Rol het deeg rechthoekig uit. Bestrijk met de confituur en rol op. Leg de cakerol in de bakvorm en kwast hem in met gesmolten boter. Laat 10 minuten rusten en bestrijk opnieuw met gesmolten boter. Zet 45 minuten in de oven. Laat even afkoelen in de vorm en verder op een rooster. Bestuif voor het serveren met poedersuiker