Wat heb je nodig?
voor 4 personen
pasta (in het boek wordt 500 gr bloem en 5 eieren gebruikt)
250 gr type 00 bloem
50 gr harde tarwe (semolina)
3 eieren
vulling
handvol Parmezaanse kaas, fijn geraspt
een flink handvol basilicum (de blaadjes) in stukjes
12 zongedroogde tomaten, grof gehakt
2 bolletjes buffelmozarella
10 mooi plakken prosciutto (vet afgesneden)
Wat moet je doen?
pasta
Meng de bloem en de eieren en kneed zelf, of laat de machine dit doen, tot een mooi deeg. Het kan dat je het nog even met de hand moet doorkneden. En dan heel belangrijk: laten rusten! Een uurtje in de koelkast is goed. Intussen kan je de vulling al maken.
Meng alles behalve de ham in een kom door elkaar en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
Halveer de plakken prosciutto en leg een volle theelepel van het mengsel aan de ene kant van de plak, vouw de zijkanten naar binnen en rol de plak op. Uiteindelijk heb je dan 20 balletjes.
Rol nu het deeg uit met een pastamachine. Ik verdeel het deeg altijd in 2 of drie stukken en werk 1 stuk helemaal af voor ik aan het volgende begin.
Druk het deeg wat platter en haal het deeg door de dikste stand van de pastamachine (stand 1). Vouw de uiteinden naar het midden en herhaal dit enkele keren. Verzet dan naar stand 2 enz… tot de juiste dikte= 1 – 1,5 mm (meestal stand 5 of 6).
Dit ziet er lekker uit, ga ik zelf ook eens maken.
Sarah – Tasting Lifestyle
http://tastinglifestyle.blogspot.be