Breng de rum met 30gr van de suiker aan de kook en laat hem tot de helft inkoken. Zet hem apart en laat hem afkoelen. Snij intussen de aardbeien in stukjes en laat ze 30 minuten weken in de rum.
Klop intussen de boter, bloem, rest van de suiker, bakpoeder en zout door elkaar tot een kruimelig mengsel.
Doe het ei , de melk en het vanille-extract bij elkaar en klop dit door het kruimelig mengsel.
Giet nu de aardbeien af (bewaar de rum). Leg in elk vormpje een stukje aardbei en vul de vormpjes 2/3.
Bak de cakejes 12-15 minuten in een oven van 170°C. (voorverwarmd).
Laat de cakejes afkoelen (altijd moeilijkste deel 🙂 ).
Maak nu het glazuur:
klop de boter, poedersuiker en limoenschil tot een korrelig mengsel. Roer 4 tl van de bewaarde rum door de melk en klop deze dan door het boter-suikermengsel. Klop alles op hoge snelheid zacht en romig.
Decoreer nog met bijvoorbeeld aardbei, strooisel,…
Bedankt Anke, voor je tweede inzending. Wil je er nog even bijzetten dat het voor het Foodblogevent is. Bedankt en geweldig hoor je twee inzendingen!
groeten, Caroline
Hoi Anke, mooi, die kleine cakejes, met die roze glazuur! Ik zou er ook wel eentje willen :-).