Vanaf oktober zijn ze er weer: de mandarijnen en clementines. Het seizoen loopt nog tot ongeveer februari. Nog tijd genoeg dus om er van te genieten.
Een ideaal tussendoortje op sombere dagen, en bovendien een superbron van vitamine C en calcium wat goed is voor je immuunsysteem en voor sterke botten.
Niet enkel en alleen puur zijn ze lekker: Je kan ze ook gebruiken in
- een smoothie voor een gezonde start van de dag,
- een frisse salade als lunch of
- als verwennerij in een chocoladesnoepje.
Is dat nog niet genoeg? Maak er dan deze lekkere clementine cake mee!
Wat heb je nodig?
Rond bakblik van 18 cm of 20 cm, ingevet en de bodem bedekt met bakpapier.
Cake
2 clementines
175 gram zachte boter
175 gram fijne kristalsuiker
175 gram zelfrijzende bloem
3 eieren
3 el amandelpoeder
3 el melk
Glazuur (siroop) :
sap van de clementines (ongeveer 6 el)
2 el fijne kristalsuiker
Afwerking
Amandelschilfers (eventje geroosterd in de pan)
Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 180°C.
Was de clementines grondig (tenzij je biologische clementines hebt) en pel ze.
Doe de pellen samen met de suiker in een blender en mix fijn.
Klop de boter luchtig in een kom.
Doe de suikermix erbij meng alles goed door elkaar.
Voeg de eieren 1 per 1 eraan toe, en klop telkens grondig zodat het ei goed wordt opgenomen.
Voeg de melk toe en spatel er dan de bloem door, samen met het amandelpoeder.
Doe de cakemix in het bakblik, en bak de cake 45 – 55 minuten. (oven afhankelijk).
Om te testen of de cake gaar is, prik je er met een breinaald of deegnaald in. De naald moet er proper uitkomen.
Laat even afkoelen en maak intussen het glazuur.
Kook het sap van de clementines samen met de suiker. (ongeveer 5 minuten)
Giet het glazuur over de cake en werk af met de amandelschilfers.
Lekker en mooie foto !!
Héél lekker en frisse smaak !