Appelmoes

Appels en peren zijn ook zo typische herfstproducten. Een collega heeft een heel assortiment van verschillende variëteiten in haar tuin, en ik heb het eer en genoegen om hiervan mee te mogen genieten.
Zo ook van de moesappels en kweeperen. Kweeperen zie je bij ons in de winkels niet veel, maar in Spanje is dat bijvoorbeeld al anders. Vorig jaar heb ik dan ook de Dulce Membrillo gemaakt. Dit jaar heb ik er echter ook moes van gemaakt, om later te verwerken in andere overheerlijke gerechten.

Ik heb nog getwijfeld om een  blogpost te wijden aan appelmoes.
Maar het is zo een klassieker en zelfgemaakte appelmoes is toch iets heel anders dan diegene die je in de winkel aantreft.  Geen kleurstoffen en andere additieven, en veel minder suiker.
Gelukkig heb ik wel een leuk hulpmiddel dat de appel direct schilt en in schijfjes snijdt, zodat het redelijk snel vooruit gaat.
Of je er al dan niet nog suiker aan toevoegt, is een kwestie van persoonlijke smaak en van de soort appels.
Proeven is de boodschap.

En wat is er fijner om een mooi potje homemade appelmoes te geven.

Wat heb je nodig?
Moesappels

Wat moet je doen?
De appels schillen en in stukjes snijden.
In een pot doen, een heel klein beetje water bij doen om het proces op te starten en op een zacht vuur zacht laten worden.

Proeven en eventueel suiker aan toevoegen.

In gesteriliseerde potten doen, deksel op en omdraaien.
Of invriezen.

Nadien verwerken in een lekker gerecht of als bijgerecht.

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.