Think pink… met bietjes

Bietjes… ze staan in de moestuin en… ze moeten geoogst worden . Nu ben ik zelf geen fan van de pure bietensmaak . Maar een salade in combinatie met feta bijvoorbeeld vind ik het super lekker . Alleen, je kan niet elke dag bietensalade eten. Wat doe je er dan mee? Eens bietjespasta proberen misschien?  In “The Naked Chef” (Jamie Oliver) staat er een recept .

Wat heb je nodig?

  • 500 gr pastabloem
  • 3 eieren
  • 2 kleine bietjes
    (je vervangt dus 2 eieren in 2 kleine bietjes, of een groter exemplaar)

Wat moet je doen?

De bietjes met de blender tot een fijne “puree” of moes mixen. Er mogen niet echt nog stukjes in zitten.

En dan de klassieke manier volgen. Alles goed kneden, of je kitchenaid aan het werk zetten.

Het kan zijn dat je wat bloem moet toevoegen, het hangt van de bietjes af. Als je al eens pasta hebt gemaakt weet je wel hoe het deeg moet aanvoelen.

Laten rusten (een 30-tal minuutjes tot een uurtje) en dan tot de gewenste vorm verwerken.

Ziet er mooi uit!

 

En het is nog lekker ook: en neen het heeft geen uitgesproken bietensmaak meer, maar het is een leuke variatie en kleur op je bord!

Één reactie Voeg uw reactie toe

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.